fbpx

Nyt sommeren på opplevelsesrike Rjukan

Radio Rjukan12. juni 20188min
gaustatoppen-sommer-1_a074

 

Rjukan ligger i Telemark, og har sitt navn etter Rjukanfossen vest for byen. Stedet er kjent for sin industrihistorie, krigshistorie og unike arkitektur. Her kan du blant annet oppleve naturen i Vestfjorddalen, Gaustatoppen, setre og gårdsbruk, koselige Rjukan sentrum og badeland for de minste.

Historisk arv

Rjukan ble etablert i 1902, da Sam Eyde kjøpte Rjukanfossen for å bygge Norsk Hydro. I takt med industriutbyggingen fikk byen i 1909 egen jernbaneforbindelse med Norges første normalsporede privatbane, Rjukanbanen.

I 1934 bygget Norsk Hydro verdens første kommersielle tungtvannsanlegg på Vemork. Anlegget har senere også blitt kjent for den berømte Tungtvannsaksjonen, en av de mest vellykkede sabotasjeaksjonene under andre verdenskrig.

5. juli 2015 ble Rjukan oppført på UNESCOs Verdensarvliste sammen med Notodden som Rjukan-Notodden industriarv for verdensarv med fremragende universell verdi. Verdensarven ble opprettet for å verne industrilandskapet rundt Rjukan og Notodden, med jernbane og jernbaneferger på Tinnsjøen.

 

Spennende opplevelser for hele familien

 

Selv om Rjukan kanskje er mest kjent for sin vakre natur og spesielle historie, er destinasjonen også perfekt for de minste i familien. Her finner du turstier som passer for alle aldre, og hvem har vel ikke lyst til å oppleve en ekte setergård?

 

Populære steder i nærheten er:

 

  • Gaustatoppen
  • Hardangervidda
  • Tinnbygdene
  • Krossobanen
  • Vemork

 

Er du ekstra interessert i historie er kanskje en tur til Vemork aktuelt? Her kan du besøke stedet hvor den spennende historien fra NRK-suksessen “Kampen om tungtvannet” fant sted. Eller kanskje du har lyst til å bestige Sør-Norges høyeste fjell? Fra Gaustatoppen kan du faktisk skue utover ⅙ av Norge. Du kan enten ta turen opp til fots, eller ta banen som går inne i fjellet dersom du har små barneføtter med i følget. På visitrjukan.com kan du velge mellom flere spennende reisepakker til destinasjonen Rjukan.

 

Overnatt med naturen som nærmeste nabo

 

Nordmenn er glad i uteliv om sommeren, deriblant campinglivet. Rjukan er et sted med vakker og storslått natur, og kan by på mange flotte overnattingsopplevelser i naturen. Besøk Sandviken Camping eller sov en natt på en av tretopphyttene på Å camp.

 

I tillegg til unike campingopplevelser, kan du også ta en tur tilbake i historien og overnatte på en rekke setre. Her kan du lære mer om produksjon av norsk tradisjonsmat. Moro for både store og små! Ønsker du en sommerferie bort fra dagliglivets mas og kjas, er dette en opplevelse du sent vil glemme. Hyttene er av enkle kår og gjenspeiler tiden da man måtte hente vann selv og fyre opp i peisen for å lage mat.

 

For de som ønsker mer moderne fasiliteter, kan byen friste med en natt på Rjukan Admini hotell. Stedet var kun åpent for mer prominente gjester frem til 2014, men nå kan også Ola Nordmann tilbringe en natt på dette historiske hotellet. Hotellet har 15 rom, hvor du kan velge mellom blant annet “Casino Rom”, “Märtha Louise Suiten” eller selve kronjuvelen – “Sam Eyde Suiten”.

 

Trenger du ekstra penger til ferieturen?

 

Sommerferien er for mange årets høydepunkt, men ikke alle har økonomien som kreves for å oppfylle ferieønskene. De fleste av oss er avhengige av å spare opp penger for å få råd til ferieturen. Samtidig er ikke dette alltid like lett. Mange familier har allerede en trang økonomi, mens andre kanskje har vært nødt til å bruke sparekontoen til å dekke en uforutsett utgift. Heldigvis finnes det alternative løsninger.

 

Et lån uten sikkerhet kan gi deg den økonomiske fleksibiliteten du trenger til å realisere feriedrømmen. Samtidig er det viktig å tenke på at at et lån kun er ment som en midlertidig løsning som skal betales tilbake. Sitter du allerede på flere kreditter og smålån som spiser opp inntekten, kan refinansiering være en god løsning. Smålån og kreditter er blant de dyreste lånene på markedet, og du kan spare mye på å samle all gjeld i et nytt lån med lavere rente. Kanskje vil dette gi deg den økonomiske kapasiteten til å dra på en spennende tur til norges kulturskatt Rjukan?

 

Hos Axo Finans kan du søke om lån og refinansiering fra 10.000 til 500.000 kroner. Når du sender en søknad til oss, vil vi sende den videre til samtlige av våre samarbeidsbanker – noe som sikrer deg et av de beste lånene på markedet – tilpasset din økonomi.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia