fbpx

– Ubegrunnet frykt for at Notodden mister akuttfunksjon

Radio Rjukan13. desember 20163min
sykehuskorridor-2_1751

Sykehuset Telemark starter innsparingen på totalt 250 millioner over fire år med 70 millioner neste år. Det betyr at 65 ansatte må slutte. Sykehuset har totalt 4000 ansatte i hel- og deltidsstillinger. Sykehusdirektør Tom Helge Rønning tror det vil bli mulig å få til endringen i en så stor organisasjon uten at det vil bli snakk om oppsigelser.

– Sender Sykehusaksjonen på Notodden ut signaler om frykt for at alt havner i Skien, er det fullstendig ubegrunnet, sier konstituert sykehusdirektør Tom Helge Rønning.
Han overtok etter at Bess Margrethe Frøyshov gikk på dagen etter samarbeidsproblemer med styreleder Tom Jørgensen, og Rønning overtok et STHF som skal spare 250 millioner kroner de neste fire årene, etter å ha viklet seg inn i "Utviklingplanen for Sykehuset Telemark".

– Det har ikke rot i virkeligheten. Alt skal ikke strake veien til Skien, sier Rønning.
– Alle kommer ikke til å gjøre det de har gjort og ut fra de tilgjengelige ressursene vil hele sykehusorganisasjonen bli utfordringer på endringer. Notodden er et robust sykehus med høy kompetanse, og er og skal være et akuttsykehus med akuttkirurgi. Det er viktig for meg å presisere, sier Rønning.

– Jeg ser at sykehuset har muligheter for å utnytte kapasiteten innen planlagt kirurgi bedre og de pasientene som trengs her må hentes fra andre områder. Nedslagsfeltet til sykehuset er ikke stor nok til å fylle kapasiteten. 

Styret i Sykehuset Telemark HF har valgt å kjøre et spareprogram på 250 millioner over fire år. Sykehuset har et totalbudsjett på 3,6 milliarder inneværende år.
– Vi må søke samarbeid i alle ledd og mellom alle sykehusene. Der har vi kanskje ikke vært flinke nok og med samarbeid og effektivisering er det mulig å gjennomføre spareprogrammet uten de store, dramatiske grepene. Vi må se på hvilke pasienter som skal behandles hvor og vi må alle være opptatt av å finne de gode løsningene, poengterer økonomen som kom fra stillingen som økonomidirektør ved Sykehuset Telemark HF.

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia