fbpx

Notodden vil styre legevakta for Tinn

Radio Rjukan14. januar 20173min
sykehuskorridor-1_92bc

Mens tinn kommune fortsatt bakser med sykehussaken, der sykehuset ble støvsugd til Notodden og Skien, kommer utfordringen med de nye tunge kravene som stilles til legevakt.
Notodden tilbyr nå Tinn å bli med i den interkommunale legevakta der, som allerede omfatter seks kommuner.
– Vi har gitt et godt tilbud til Tinn, men de må bestemme seg raskt, sier rådmann Svein Aannestad til RA.

De seks kommunene som allerede er med i det interkommunale legevaktsamarbeidet på Notodden er Hjartdal, Sauherad, Bø, Kviteseid og Seljord.
De tre sistnevnte har avtaler med Notodden på kveld og i helg, men fra juli neste år utvides samarbeidet i forhold til de nye bemanningskravene.

– Da får kommunene større ansvar for rus og psykiatri, som skal under legevakta. Derfor har vi inngått nye utvidede avtaler med kommunene, og gitt Tinn tilbud om å kjøpe seg inn. Alternativene er 20 eller 50 prosent. De må bestemme seg raskt, for vi må i gang med å bemanne opp tjenesten, sier Aannestad.
Han medgir at det blir litt lenger å vente på ambulanse når den må kjøre til Tinn fra basen i Sauheradvegen på Notodden.

Saken forberedes til kommunestyret i februar. En løsning må være på plass når Regjeringens nye krav til akuttmedisinske tjenester iverksettes i mai 2018. Da må legevakta bemannes med spesialister i allmennmedisin, altså ferdig utdannede leger.
– Det gjør det veldig vanskelig for Tinn og andre små kommuner å bemanne egen legevakt, sier kommunlasjef Terje Bjerkehagen til RA.

Han jobber nå med tre alternativer til politikerne.
– Et alternativ er å fortsette som i dag og leie inn flere vikarleger. Et annet alternativ er å ansette flere leger. Da trenger vi elleve i tillegg til dem vi allerede har. Det tredje er et samarbeid med legevakt på Notodden. Så blir det opp til politikerne å velge hva de vil gå for, sier Bjerkehagen.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia