fbpx

Nissemarsj og julegrantenning lørdag

Radio Rjukan28. november 20174min
julegrantenning_f9a4

Til helga er det første søndag i advent, og klart for åpning av julegatene i Rjukan Handels- og serviceforening. det innebærer også tenning av julegrana på torget, som foreningen står bak i samarbeid med Tinn kommune.

""Her er et bilde av fjorårets julegran på torget.
I år blir den minst like flott.

– Julgrantenninga skjer på lørdag 2. desember klokka 16. Nytt i år er vi gjør et samarbeid med Rjukan Admni, som har julemarked fredag, lørdag og søndag utenfor admini, sier Terje Waskaas i RHS, og forteller at Rjukan Admini også medlem av foreningen.

– Alle er også invitert til å møte nissen der fra klokka 12 på julaften der han tar imot ønskelister.
Han holder sannsynligvis til ved stabburet på Admini, sier Waskaas.
Det er med andre ord ikke kjerringtorg i år, men istedet julemarked ved Admini. 

– Så blir det nissemarsj klokka 15.45 fra Admini og ned gjennom Storgata ned til Rjukan torg, der julegrana skal stå klar til tenning. Så blir det gang og sang rundt juletreet, og ønskelister blir trukket ut, og selvfølgelig blir det godterier og frukt til barna. Det er jo en viktig del av hele greia det, sier Waskaas.

Selv om andre steder arrangerer nissemars med fakkeltog, blir det ikke det på Rjukan.
– Vi har vurdert det, men har valgt å la være. Det er meldt ganske kaldt vær, og disse faklene utgjør en ganske stor brannfare, og lager hull i jakker og slikt, så fet valgte vi å la være, sier Waskaas.

– Vi regner med med mye folk og litt hyggelig trengsel. Flere og flere har blitt med på ninssemarsjen de seinere åra, og det er en utvikling vi håper fortsetter, sier Waskaas, som håper juletreet på torget kommer opp i tide som vanlig.
– Alltid spennende, men vi veit jo det kommer på plass, så det blir vel bra i år også, ler Waskaas.

Julegatene kommer opp iløpet av uka.
– Stjernene er iferd med å bli kuttet ut. De er slitte og ødelagte, men noen kommer opp i år også. Det blir juletrær utenfor butikkene i år også. Og vi har et prosjekt på å lage nye julelys fra neste år, sier Waskaas.

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia