fbpx

MOT-saken enstemmig utsatt

Radio Rjukan9. mars 20173min
mot-huset-2_71bd

De lokale partilagene til Høyre og Venstre har vært hardt ute i sosiale medier for å forsvare MOT-tilbudet i Tinn kommune, et tilbud som har vært der siden 2009. Et medlemskap som har koster Tinn kommune 450.000 i året.

Selv om fritidsklubben skal fortsette som før, det som idag heter MOT-kaféen, og at ungdommen selv var skeptisk til en endring der skolene skal ta mer ansvar for opplegget, er det sterk skepsis til å gi seg med MOT-opplegget som er så innarbeidet.

Etter et langt appellignende innlegg i en sein sak kommunestyret torsdag kveld oppsummerte Høyres Gro Synnøve Bergsland alt som har vært sagt i debatten de siste dagene, samt endel tall på hva som er resultater i MOT-kommuner.

Kommunalsjef for skolesektoren Gjertrud Nysæter Lien påpekte at det ikke hadde meldt seg oen som brant for opplegget, og at MOT faktisk krevde et slikt engasjement, noe man i mange år har hatt gjennom først Bjørn Tore Bystrøm (som ble hentet av MOT til Bergen) og deretter Vivian Mathisen. Begge noen som har levd med og trodd på konseptet. Nå skal det over på solen ei større grad i det nye opplegget "Robust Ungdom 12-16", der skoler i større grad enn kommuner skal være samarbeidspartnere.

Om appellen var utslagsgivende vites ikke, men det endte med at SPs Ragnar Gunleiksrud ba om gruppemøte for posisjonen. Et gruppemøte som skulle være i 2 og et halv minutt.
Og det gikk vel ikke stort mer enn det i tid, før Gunleiksrud var tilbake på talerstolen og proklamerte at posisjonen (SP, SV og MDG) gikk for å støtte utsettelsesforslaget som ble fremmet av Høyre.

Dermed ble saken utsatt i påvente av nærmere utgreiing.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia