fbpx

Montessori får starte ungdomskole

Radio Rjukan12. april 20163min
montesorriskole-1_9be4

Montessoriskolen får ungdomstrinn og forberedelsene til oppstart til høsten er i gang. Annen etasje over gymsalen skal bli rom med egen inngang for ungdomstrinnet. Det er klart etter at Utdanningsdirektoratet har godkjent utvidelsen til fra 40 til 60 elever.

– Nå kan vi gi elever som har hatt montessoripedagogikk i fire år et videre tilbud. Vi starter med dem som går ut av 7. klasse til våren, åtte av ti vil fortsette på ungdomsskolen. At så mange går videre viser at satsingen på montessoripedagogikk har vært riktig, sier Toril Dale til RA.

Ungdomsskolen blir bygd ut over tre år, så vi har tid på oss.
Ungdomsskolen skal også kunne ta imot mot nye elever i tillegg, men meningen er ¨bygge opp tilbudet skal bygges trinn for trinn.
– Vi liker å bruke tid på å etablere et godt tilbud så det blir høy kvalitet på de vi gjør. Det er ikke kvantitet som er hovedmålet, sier Dale.

Med nye rom har skolen plass til ungdommene. Lærerne er også på plass.
– Vi har en lærer med faglig bakgrunn fra ungdomsskolen, tre lærere avslutter etterutdanning i vår, så vi ligger godt an. Ungdomsskolen blir bygd ut over tre år, så vi har tid på oss.
Nå mangler det bare å dokumentere at skolen innfrir minstekravet i loven, og sende dette til Undervisningsdirektoratet før 15. juni.

Klarsignalet fra Direktoratet kom tross bekymringene i uttalelsen fra Tinn kommune.
Her påpeker kommunalsjef Gjertrud Nysæter Lien at det er naturlig at alle elever i bygdene går på samme ungdomsskole. Videre at det blir vanskelig å få kvalifiserte lærere når ungdomstrinnet blir for lite. Dessuten taper kommunen tilskudd med færre elever.
Direktoratet vektla imidlertid tillegget til uttalelsen som flertallet i kommunestyret vedtok i juni om at Tinn kommune er positive til friskole som alternativ til den offentlige skolen, skriver RA.

«Direktoratet anerkjenner at en utvidelse av Tinn Montessoriskole SA innebærer visse utfordringer for Tinn kommune, men det er vanskelig ut fra kommunens uttalelse å vurdere hvor store disse utfordringene vil være», heter det i vedtaket, der det vises til at det ikke finnes andre Montessori-ungdomsskoler nær Tinn.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia