fbpx

Mer normal drift ved Sykehuset Telemark

Radio Rjukan24. april 20202min
sykehuset-telemark_fd24

De siste prognosene fra Folkehelseinstituttet viser at antall smittede vil øke om noen uker. Toppen ventes å komme i oktober eller november. Ifølge prognosene vil Sykehuset Telemark få langt flere innlagte pasienter med koronasmitte, og sykehuset må være forberedt på å behandle mange intensivpasienter samtidig når vi kommer til august.

Samtidig skal sykehuset ha mer normal drift framover. Det betyr flere konsultasjoner, flere operasjoner og mer planlagt behandling. Det blir tilnærmet normal aktivitet i psykisk helsevern og rusbehandling.

– Selv om vi skal ha høyere aktivitet, må vi ikke tro at koronapandemien er over. Det er mye som vil være usikkert de neste ukene og månedene, og vi må være forberedt på at situasjonen kan endre seg raskt, sier administrerende direktør Tom Helge Rønning. Han påpeker at Telemark har mange turister og ferierende hytteeiere om sommeren, og at dette også kan prege pågangen er pasienter.

Sykehuset kommer derfor til å opprettholde dagens funksjonsdeling mellom Skien og Notodden ut august. Sykehuset i Skien skal fortsatt behandle koronasmittede pasienter, mens sykehuset på Notodden skal håndtere mesteparten av akuttkirurgien.

– Dette er ikke ideelt, men det er mye som vil være annerledes i månedene framover, sier Rønning.

Han advarer alle som tror at tiden er inne for å senke skuldrene, og han mener det er særdeles viktig å opprettholde strenge smitteverntiltak framover.

– Vi må fortsatt ha god håndhygiene, holde avstand og følge regler for smittevern, sier sykehusdirektøren.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia