fbpx

Kunststunt på Vemorkbrua

Radio Rjukan29. april 20222min
Marianne Heier, foto Adrian Bugge

I forbindelse med Borgerlønnsseminaret i Tinn Kommune og feiringen av første mai vil billedkunstner Marianne Heier holde en taleperformance på Vemorkbrua.

Verket er spesialbestilt for anledningen og fremføres for første gang. Heier har tatt utgangspunkt i Rjukans sterke lokale historie og blandet den med referanser fra poesi, popmusikk, vitenskap og samtidspolitikk. Angst og håp, lys og mørke settes opp mot hverandre og peker mot en ukjent og usikker, men samtidig mulighetsfylt fremtid. Fremførelsen låner uttrykk fra spoken word-poesi, sang og koreografi.

Taleperformancen er første ledd i Heiers større stedsspesifikke kunstprosjekt for Rjukan, som vil videreføres i form av en forestilling med lokale aktører over sommeren.

Marianne Heier (f. 1969, Norge) er billedkunstner basert i Milano og Oslo. Spørsmål knyttet til økonomi og verdisirkulasjon er sentrale i hele Heiers kunstnerskap, med gavens iboende makt som tilbakevendende tema. Hun stiller spørsmål ved det «åpenbare» og inviterer til andre tolkninger og muligheter. Arbeidene hennes har blant annet form av forestillinger, installasjoner og tekster.

Heier er utdannet ved Brera i Milano og Kunstakademiet i Oslo. Hun var festspillutstiller i Bergen i 2012, og vant Lorck Schive kunstpris i 2013. Arbeidet hennes er kjøpt inn av Nasjonalmuseet, Preus museum, Stavanger kunstmuseum og Henie Onstad Kunstsenter, og hun har produsert flere større offentlige verk på bestilling fra KORO og Nasjonale turistveger.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia