fbpx

Krossobanen stengt med umiddelbar virkning

Radio Rjukan19. juni 20242min
krossobanen2 (1)

I dag bestemte Statens jernbanetilsyn (SJT) å stenge Krossobanen, da de mener at Krossobanen ikke har gjort de nødvendige tiltakene for å ivareta sikkerheten.

– Bakgrunnen for tilsynet var bekymringsmeldinger fra ulike hold. I tillegg har vi måttet purre på en sikkerhetskritisk prøving av tauene. Dette førte til at vi så det som nødvendig med et tilsyn, sier direktør i SJT, Erik Ø. Reiersøl-Johnsen i en pressemelding.

– Stans er et virkemiddel vi bare bruker når det kan være fare for liv og helse. Vi har full forståelse for at dette går ut over mer enn Krossobanen selv, men vår jobb er å sikre trygge taubaner for publikum.

– Når Krossobanen ikke har vist godt nok at publikums sikkerhet er ivaretatt, har vi ikke annet valg enn å stenge banen, sier Reiersøl.

SJT har fått en rapport med grundig visuell kontroll av oppheng og løpeverk til kabinene på Krossobanen. Rapporten er utført av et firma som har stått for mye av vedlikeholdet på Krossobanen. I rapporten peker firmaet på flere urovekkende forhold og forslag til videre tiltak, står det videre i pressmeldingen.

Vurderingen fra SJT er at det ikke er forsvarlig å drive Krossobanen videre før funnene er kartlagt grundigere og utbedret, eventuelt at oppheng og løpeverk er fornyet.

Det er Tinn kommune som er aksjemajoritetseier i Krossobanen.
En stengning nå like før sesongen er svært lite ønskelig for Krossobanen og Tinn som reisemål. Saken vil ganske sikkert bli diskutert i Tinn kommunestyre imorgen tidlig når de åpner dag to av juni-møtet.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia