fbpx

Kraftig nedbør flommer Sam Eydesgate

Radio Rjukan2. september 20154min
regnskyll-6_f6bc

Det er voldsomme vannmengder som kommer ned i liene rundt Rjukan etter den kraftige nedbøren.
Flere av fossene i fjellsidene har helt nye løp i forhold til hva enkelte mener å ha sett tidligere. Noen av fossene fører også brunt vann, som viser at de inneholder mye jord og sand.
I Sam Eydesgate i nedre del av Tveito, ved Bjørhaugbakken og nedenfor Bjønnlandsveien klarer avløpene ikke å ta unna vannmengdene. Det samme er tilfelle i Kirkesvingen.
Vannet fosset opp av sluket nedenfor Bjønnlansveien i 7.30-tida onsdag morgen.

Noen i de nedre bygeler på Rjukan har fått vann inn i kjelleren

Vannmengdene i Svineroivegen, fylkesvei 651, er så kraftige at veien ble stengt onsdag morgen, som følge av vannmassene som skaper problemer. Utrykningskjøretøyer kan passere, melder Statens vegvesen på sine nettsider.

– Det var farlige mye stein i veien, opplyser folk som har kjørt veien imorges.
– Fossene og bekkene har dratt med seg store stein i veien, så man måtte kjøre sikk-sakk mellom dem. Det fosset over veien, og vannet graver i grøftene, og i en av de nederste svingene hadde vannet begynt å grave vekk asfalten, opplyser en som kjørte veien ned onsdag morgen i 7-tida.
– Det kan ikke være lenge før veien stenges. Det var veldig skummelt å kjøre ned der idag, sier et øyenvitne til Radio Rjukan.

Her er noen bilder tatt fra strekningen Baptistkirken til Bjønnlandsveien.(Neders i galleriet finnes større utgaver av bildene.)

""

""

""

""

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia