fbpx

Konkurransen om Atrå Ungdomskole-entreprisen inn i siste fase

Radio Rjukan19. november 20167min
skoleskane_f21e

""– Velkommen. Dette er et prosjekt vi har gledet oss til å gjennomføre, sa kommunalsjef Finn-Arild Bystrøm, og ba alle de fremmøtte bidra til å finne gode løsninger og forslag.
– Politikerne ønsker er best mulig resultat, og er interessert i tilbakemelding. Prekvalifiseringen er et nøkkelhull å komme igjennom, og vi gleder oss til å høre tanker dere har, sa Bystrøm før han ga ordet videre til ansatte og entreprenører.

– Jeg har kjempet for å få denne nye skolen inn på planen, og har hatt noen bilder om den, og det er viktig for Tinn kommune at skolebygget passer godt inn i skolens måte å lære på. Derfor er utformingen på bygget viktig, sa skolesjef Gjertrud Lien.
– Ofte bygger man uten at hele bygget tas ibruk, så det er en oppfordring til lærerne, og at det blir et framtidsrettet bygg, sa Lien, som mener at det er sentralt at brukerne sier hvordan de ønsker skolen.
– Ofte har toget gått når man har ønsker å komme med.

– Vi ser at det er arealer i nybygget vi har på barneskolen som ikke er optimale, men vi gleder oss til å samle skolene ""under en organisasjon. Det å få én skole med én administrasjon og ett personalrom ser vi fram til, og er spente, sa rektor Kjersti Lindtvedt ved Atrå Barne- og Ungdomsskole.

Skolen er én del, men det gjelder også områdeplanen, sa kommunearkitekt Eli Samuelsen, og trakk inn utforming og trafikksikkerhet, tilrettelegging for sykkel og flere ting vi må gå nøyere inn i.
– Dette  er en plan som er lagt ut nå, og vi tror det er mulig å bygge denne nye skolen uten å endre vesentlig på reguleringsplanen.

– Hvorfor har vi valgt samspill? spurte teknisk sjef Jan Arvid Gravklev retorisk.
– Vi har mye erfaring og kunnskap om samspill, og en god interaksjon med entreprenøren vi velger, blir helt avgjørende, med kunnskapen dere sitter på, og at vi får utnytta skolebygget 24/7 og får flere brukere som kan utnytte bygget, sa Gravklev.

""– Det vi tenker er at slikt bygg må ha funksjonelle rom, og vi ønsker ikke klasserom som alle er firkanta, og vi ønsker ikke en baseskole som var populært for noen år siden. Det ønsker vi ikke, sa brukertalsmann for lærerne Jørn Langeland, som gjerne vil ha overblikk over elevene.
– Noe av utsmykkingen bør være retta mot læring, og ikke bare abstrakt kunst. Det er tanker vi har lagt inn. Kjernevirksomheten vår er opplæring, og vi fokusering på en friluftsskole med læringsaktivitet ute. Så inne- og uterommet må henge sammen, mente Langeland.

Etter møtet ble det befaring på skoleområdet. Nettoarealet for området er 9200 kvadratmeter.
Ny frist for planinnspill er 13. februar 2017, entreprisen vil velges 23. februar.
 

Følgende firmaer/team er innstilt for videre deltakelse i anbudskonkurransen:

 

 ENTREPRENØR

 ARKITEKT

 LANDSKAPSARKITEKT   

 1)

 HENT AS

 Tegn 3

 Tegn 3

 2)   

 Backegruppen Vestfold AS

 Arkitema ELN AS

 Aerkitema ELN AS

 3)

 ArbeidsfellesskapetT Skorve entreprenør AS /  
 A til Å entreprenør AS

 Enerhaugen Arkitekt kontor AS  

 Feste Landskap AS

 4)

 Betonmast AS

 Arkitektgruppen Lille Frøen AS

 Bjørbekk og Lindheim AS

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia