fbpx

Kommunen ut av sykehuset

Radio Rjukan23. juni 20164min
rj-sykehus5_b71e
Rjukan Sykehus

Sp, SV og Miljøpartiet De Grønne var ikke til å rikke i sin holdning, selv om opposisjonen med Høyre og Ap argumenterete tungt for at man ikke burde trekke seg ut av huset på nåværende tidspunkt, og si nei til et mulig kjøp.
Men vedtaket ble gjort, og nå trekker Tinn kommune seg helt ut av Rjukan sykehus, som dermed bare står igjen med 70% av det antallet ansatte Sykehuset Telemark ville ha i et robust sykehustilbud for Øvre Telemark i si såkalte utviklingsplan. Et tilbud som stort sett består av dialyse og lokal kreftbehandling.

Rådmannens forslag i saken kom fram i økonomiplanen fram til 2020, der man sier nei til å kjøpe sykehuset og fjerner legevakta og rehabiliteringsaplssene derfra og ned på Eldres Hus, som kommunen fra før eier.
Dermed vil ikke lenger byggets eier, Sykehuset Telemark få inntekter av Tinn kommunes leie av lokalene, og STFH vil være alene om å ha tjenester i bygget, som ligger til salgs på finn.no for 43,2 millioner kroner.

– Det er uhensiktsmessig dyrt å drive helse- og omsorgstjenester tre steder i kommunen, mente rådmann Rune Lødøen, som i innstillingen påpeker at kommunen sparer 1 million i årlig husleie, og 3 millioner totalt ifølge hans beregning. Men det er ikke klart til utflytting ennå, og Eldres Hus må tilrettelegges før en flytting, som først kan skje til neste år.
Rådmannen fikk full støtte fra posisjonen, som vedtok saken med 13 mot 11 stemmer, da posisjonen manglet et varamandat da saken be vedtatt.

Sps Rigmor Severinsen Rabbe sa likevel at de ville være åpne for å snu, dersom situasjonen ble endret, samtidig som Ap Jan Andres frokynte at han hadde vondt i magen av et slikt vedtak, som ville kunne bety et endelig nei til sykehuset, og at det vil bli stående helt tomt.
– Rådmannens forslag gir inntrykk av at politikerne i Tinn ikke har tro på næringsprosjektet på et Rjukan medisinske senter. Tinn Høyre mener det må videreføres. Her er det potensial for 80 arbeidsplasser i samarbeidet mellom Tinn kommune, Sykehuset Telemark og private. Flytter vi fra sykehuset nå, brenner det et blått lys for hele prosjektet, sa Høyres Gunnar Odd Hagen, som frykter store utgifter ved ombyggingen på Eldres Hus.

Et felles foralsg fra Ap og Høyre der man ikke ville vedta et nei til kjøp og utflytting før den bestilte Agenda Kaupang-rapporten kommer i september.

Kommunens helse og omsorgsbudsjett har økt med over 15%, pog har knekt kommuneøkonomien på kort sikt.

Berit Grimsrud Syversen (SV) var tydelig på hva psoisjonen mente.
– Tinn kommune må nå drifte et tilbud som verken er faglig eller økonomisk forsvarlig. Kommunens oppgave er å drive velferdstilbud for innbyggerne, ikke drive et minilokalsykehus.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia