fbpx

Klar for å lage rekord på TV-aksjonen?

Radio Rjukan17. oktober 20193min
tvaksjion19_cdb0

 TV-aksjonen har vært gjennomført hvert år siden 1974 og er blitt en tradisjon i Norge. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall frivillige.
I år satses det på rekordinnsamling i Tinn. 60.000 ble solgt inn fra bedrifter onsdag, og søndag kommer bøssebærerne fra kl 16 til 18. (14-16 i Hovin).

Har dere nok bøssebørere?
– Vi mangler vel noen… så bli med på søndag. I Hovin er det fra klokka 14 til 16, mens alle andre steder er det fra klokka 16 til 18 på søndagen. Det er bare å ringe meg, eller å melde seg på på nettsida blimed.no, sier innsamlingsgeneral Åshild Langeland, en funksjon hun har inntatt som leder av Rjukan frivilligsentral.
Det pleier å mangle bøssebærere på Rjukan, men nå trengs det også noen i bygdene.
– Jeg håper virkelig at mange melder seg nå før helga, sier Langeland.

– Du kan gå alene eller ha med deg noen, barn eller andre i familien. Målet vårt er å dekke alle rodene, slik at alle får besøk på døra på søndag, sier Langeland.
– På blimed.no finner du også alt om hva aksjonen dreier seg om ellers også.
Årets TV-aksjon skal skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi 400 000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.
På aksjonens nettside forklares det med følgende:
"Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. Færre kvinner får gå på skole, de tjener mindre og eier sjeldnere land enn menn. De har mindre sjanse til å få egen inntekt, og blir oftere utsatt for vold i hjemmet, på arbeidsplassen og i samfunnet ellers. I utviklingsland er bare én av ti landeiere kvinner, og 104 land har fremdeles lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Sosiale normer i mange land begrenser mulighetene kvinner og unge jenter har. Med årets TV-aksjon skal vi gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie."

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia