fbpx

Kinokaféen åpnet med grillmatbuffet

Radio Rjukan14. juli 20156min
kinokafeen-6_d856

Åpningen av Kinokaféen skjer seks dager etter opprinnelig annonsert åpning, da alt ikke var på plass. Åpningsdagen hadde de slått på stortromma og serverte grilbuffet for liten og stor.
""
Det er ikke en hvilket som helst begivenhet når Kinokaféen gjenåpner. Det er nemlig tradisjoner tilbake til 30-åra – med historisk sus – når det gjelder denne kaféen, som svært mange på Rjukan har et solid forhold til. Kaféen er så tradisjonsrik at den nærmest er en automatisk del av Verdensarven.

Rjukanhuset stod ferdig i 1930 etter en byggeperiode på to år. "Folkets hus" het det dengang, og skulle være arbeiderbevegelsens hus. Men byggekostnadene hadde vært så store at det varte ikke så lenge at man hadde råd til å holde på bygningen, som idag er et fredet bevaringsverdig regionalt kulturhus.
Deretter ble bygget omdøpt til Rjukanhuset.

På kaféens nye facebooksidse, som allerede nærmer seg 1000 likes stod det før åpningen å lese:
– Tirsdag 14. juli kl. 15 åpner den tradisjonsrike Kinokaféen, og vi inviterer alle til å komme og delta på åpningen.
Vi serverer en grillbuffet med varierte smaker fra vår egen meny til spesialpris på åpningen. 
""Barn opp til 12 år går for halv pris og barn under 3 år spiser gratis.
– Ta med hele familien og opplev åpningen av den tradisjonsrike Kinokaféen på Rjukan, opplyste Kinokaféen på sin facebookside.

– På åpningen, vil vi servere et tilbud med variasjoner fra vår meny. Det er satt opp et tilbud med grillbuffet, men det vil også være mulig å bestille litt utenom den. Vi kjører ikke full á la carte før onsdag, opplyste de på spørsmål fra interesserte på facebooksida.

Maten blir det satset spesielt på, i et samarbeid med Smaken av Telermark, hvilket vil si kortreist mat og spesialiteter fra fylket.

Kinokaféen har endret også på deler av interiøret, selv om de staselige brune seksmannsbordene fortsatt er beholdt.
Det er en skikkelig satsing som har funnet sted. Godt vinutvalg, en omfattende kaffemeny i tilleg til små og store retter innenfor et bredt spekter. Her er det ingen grunn til å tro at noen umiddelbart blir skuffet over utvalget, ihvertfall.
Prisene har også mange vært spente på, i forhold til at det satses kvalitet, men de er også helt i tråd med hva som er vanlig idag.
En kaffe koster kr. 23, en bruk 38,-, en smårett fra 49 til 90 og en indrefilet biffmiddag koster 269,-.

Det er også satt opp en iøynefallende og attraktiv uteservering. Dette er den samme innhegnede uteserveringen som kom på plass da forrige driver familien Korsell drev på Kinokaféen. 
De hadde gode skussmål som drivere, men fikk besøkssvikt under omfattende oppussingsarbeider.
De ga seg etter en konflikt med huseier Tinn kommune etter at de var påført tap som følge av at kaféen var helt innhyllet under utvendige oppussingarbeider som samtidig første til en voldsom nedstøving av lokalene. Idag driver Korsell-familien restauranten i Tinnsjø Kro på Mæl.

""Her er et bilde som viser gamle tradisjoner i Tinns mest kjente gjenværende kafé og restaurant-lokale.
Det viser Kinokaféen på slutten av 40-tallet. Bildet er tatt av en sanger i et dansk sangkor på besøk på Rjukan. Bildet er lånt av Morten Gustavsen.

Kinokaféens facebookside

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia