fbpx

Kan få kjøpe Rjukan sykehus for 1971-prisen

Radio Rjukan11. juni 20214min
rj-sykehus5_b71e
Rjukan Sykehus

Den kommunalt nedsatte arbeidsgruppa som jobber for ny aktivitet på Rjukan sykehus, og som opposisjonen ikke ville være med i, har etter aktiv møtevirksomhet fått til en avtale med Sykehuset Telemark. Det er en avtale de mener Tinn kommune bør gå for.
utvalget som har vært ledet av advokat Per Lykke (H) har forhandlet seg fram til å kjøpe hele eiendommen og bygningsmassen som også innebærer en hytte på Gvepseborg til den nett sum av 1n – 1 – krone – samme pris som Telemark fylkeskommuen fikk sykehuset for da de overtok det fra Hydro i 1971.
I utgangspunktet skulle Sykehuset Telemark (STHF) ha taksten, 43,2 millioner kroner for 6.500 kvadratmeter sykehusareal og 13.000 kvadratmeter tomt. I 2018 var prisen redusert til 19,5 millioner. Senere fikk Tinn kommune tilbud om å kjøpe alt sammen for 13 millioner kroner. hvis Tinnkommunestyre i sitt møte 17. juni går inn for opsjonsavtalen, åpnes store muligheter.

– Jeg mener det er en meget god avtale, og en bedre avtale enn vi vel egentlig kunne håpet på. Jeg synes Sykehuset Telemark har vært en veldig ålreit forhandlingspartner, og jeg ønsker å rose alle involverte, ikke minst ordfører Steinar Bergsland som hadde beredt grunnen for et godt forhandlingsklima. Tinn kommune betaler i dag 1,4 millioner kroner årlig i husleie til Sykehuset Telemark, i den nye avtalen vil sykehuset Telemark leier lokaler til sin virksomhet for 500.000 kroner i året.
Alt i alt kan Tinn kommunen spare minst 120 millioner på denne avtalen, alt etter hva man beslutter skal skje i kjølvannet av et kjøp, sier Lykke, som er sikker på at avtalen er god og uten risiko for Tinn kommune.
– Her er det umulig å tape, og vi har bare mye å vinne på å få ny virksomhet i byggene, mener Lykke som hadde håper opposisjonen også skulle bifalle et kjøp.
– Men jeg tror jo ikke på det. Den har blitt en standard med 13 mot 12 stemmer i kommunestyret, der opposisjonen ikke ser ut til å ville ha mulighetene sykehusbygningen gir.
Vi tror at Rjukan Medisinske senter er et godt navn på prosjektet, sier lykke, som mer enn gjerne er med i prosessen videre med å fylle byggene med ny aktivitet utover det som allerede er klar vil være i bygget.

Utvalgsmedlemmene Per Lykke (H), Vidar Stang (Ap) og Unni Skårdal (Frp) håper kommunestyret opplever avtalen like god som de selv gjør. Forhandlingene har vært med blant annet Sykehuset Telemarks nye økonomidirektør Geir Ryntveit og flere andre. Også klinikkdirektør Per Urdahl stilt fra Sykehuset Telemark Avd. Notodden har vært med. Ordfører Steinar Bergsland (H) og sekretær for utvalget, Svein Aannestad har vært med. Det har i tillegg vært helsefaglig støtte fra Oddvar Øygarden og Åsne Linnerud.

– Dette er den beste avtalen vi kan få til, og den er god for både Tinn kommune og Sykehuset Telemark, og jeg mener at det er et godt og spennende resultat som legges fram for kommunestyret, som også legger opp til fem år i samarbeid med sykehuset Telemark.

Partene har intensjoner om å utvikle et samarbeid i bygningsmassen til Rjukan sykehus til Rjukan medisinske senter som kan omfatte blant annet kommunale helsetjenester, spesialhelsetjenester og annen aktivitet.
– Partene har intensjoner om å jobbe sammen mot sentrale myndigheter for å etablere statlige heldøgns omsorgsplasser i bygget, for eksempel innenfor rus/psykiatri, og annen aktivitet, og det kan bli mange arbeidsplasser knyttet til Rjukan Medisinske senter, sier Lykke.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia