fbpx

Innfører koronatiltak også i Telemark

Kyrre Dahl6. november 20202min
korona-corona-virus-bilde-cdc.jpg_dba9

Fylkesmannen og kommunene i Vestfold og Telemark er enige om å innføre koronatiltak også lokalt. Men, fylket deles i to soner, der Tinn er i sonen med færrest tiltak. 

Må du til Grenland eller Vestfold de nærmeste ukene bør du ha med deg munnbind. Det er klart etter et møte mellom Fylkesmannen og kommunene i Vestfold og Telemark i dag.

Fylket innfører lokale tiltak som kommer på toppen av de nasjonale tiltakene, men siden smittesituasjonen er svært forskjellig deles fylket inn i soner.

Sone 1 er hele Vestfold og Grenlands-kommunene i Telemark.

Sone 2 er resten av Telemark, altså Tinn og våre nabokommuner.

Kort fortalt følger Sone 2 de nasjonale rådene for smitte-tiltak,mens det innføres ekstra tiltak i Sone 1. Tiltakene nedenfor gjelder altså Grenland og ikke Tinn ( foreløpig ):

Blant annet anbefales det bruk av munnbind på steder der det ikke er mulig å holde en meters avstand. Kjøpesenter og kollektivtrafikk nevnes som mulige slike steder. Man anbefaler også til å ikke bruke kollektivtrafikk i rushtiden.

Det anbefales stans i breddeidretten og at alle som har mulighet til det jobber hjemmefra.

I Sone 2, altså her vi bor, er tiltakene noe mindre inngripende, men vi anbefales å unngå unødvendige reiser både i inn og utland.

Legg merke til at det ikke er noe forbud mot å reise til Grenland eller andre steder i Norge hvis du har behov for det, f.eks legebesøk. Nøyaktig hva som defineres som nødvendig er opp til hver enkelt å bedømme.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia