fbpx

Ingen smittefare etter at mutert virus er funnet i Tinn

Kyrre Dahl2. mars 20212min
korona-corona-virus-bilde-cdc.jpg_dba9

OPPDATERT: NYTT TILFELLE I TINN: I løpet av den første vinterferieuka ble det oppdaget fem nye smittetilfeller i Tinn. Det opplyser kommunen i dag. Alle de smittede var tilreisende og kommunelegen er klar på at det er ingen smittefare for de lokale innbyggerne. 

PS: I kveld har det kommet melding fra Tinn kommune om et nytt smittetilfelle: «I dag har en ny innbygger i Tinn kommune fått påvist koronavirus (covid 19).» Dette er alt vi vet så langt om det tilfellet.

Det var mange besøkende til vårt område i den første vinterferieuka, som altså var forrige uke. Noen av de besøkende var dessverre smittet av korona-viruset, noe som ble oppdaget av kommunens test-team.

Ingen av dem fem hadde bostedsadresse i kommunen og det er ikke registert noen lokal smitte i etterkant av dette. Kommuneoverlege Sjur Ohren tror heller ikke at det kommer til å skje:

– Vi har god kontroll på dette, og vi har smittespora og det er ingen bekymring knytta til disse tilfellene, understreker Ohren overfor RA.

Han forteller videre at de fem smittede kom fra Oslo-området og oppholdt seg på en hytte i vår kommune. Smittetilfellene er bekreftet å være av en mutert variant:

– Ja, alle de fem er muterte virus, bekrefter Ohren. Han er ikke overrasket over at det ble funnet smitte blant tilreisende og mener at det er et forventet antall som de har full kontroll på:

– Alle disse fem er utrolig oppmerksomme på å følge egne smittevernsråd til punkt og prikke. Det kunne ikke vært gjort bedre. De har ikke hatt kontakt med noen andre i befolkningen, og det er ingen av innbyggerne i Tinn som har kommet i karantene på grunn av dette, sier Ohren til RA

LES HELE SAKEN

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia