fbpx

Hvor mange tusen vil gå lysmarsjen?

Radio Rjukan9. september 201611min
nattevandringsvarde-3_a04b

TV2s God Morgen Norge sendte direkte fra Gaustatoppen fredag morgen, der DNT og Norad fortalte om prosjektet om Verdens Vakreste Lysvanding som finner sted fra klokka 20 lørdag kveld, og der Rjukans flotte kor-ambassadører Agitato sang flott fra toppen.

""– Vi fikk med TV2s God Morgen Norge opp på Gaustatoppen, der de sendte direkte og vi snakket om blant annet Opplysningsløypa og mye mer. Både jeg og Jon Atle fra DNT Telemark var med på sendinga, forteller prosjektleder Marte Lid i Norad til Radio Rjukan.
Samtidig melder Meteorologisk Institutt at det nå er sikre prognoser på godt vær lysmasjen opp til Gaustatoppen, noe som er en stor lettelse for arrangørene, som nå også håper at TV2 vil flge opp med ytterligere reportasjer fra marsjen i nyheter og på andre måter.

Lørdagens vær skal bli flott og solrikt, og når sola går ned, ventes månen opp en halvtimes tid før marsjen starter til toppen. Foruten marsjen og gratiskonserten med Sivert Høyem, blir det fyrverkeri ved nedre strasjon på Gaustabanen, opplyser Norad.

Og mange skal gå. Det er helt klart. Hvor mange er det ingen som vet, men det er all grunn til å vente tidenes folkevandring fra Stavsro. I skrivende stund nærmer facebokarrangemntet seg 3.300 påmeldte, men det er jo ikke karv om at man skal ha meldt seg på der. Det kan bli såp mange som 5.-6.000 som vil opp ikveld. Det er helt klart at det blir mye folk, og at dette blir en begivenhet som inntar historiske proporsjoner. 

For ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland begynner Gaustatoppen å bli en ukentlig foreteelse. Jan kanskje også oftere enn det! Han er ikke redd det bliur for mange, og oppfordrer fortsatt folk til å bli med.

""– På onsdag ble jeg portrettert på Gaustatoppen, og jammen skal jeg dit i morgen også, for da skal Norad endelig fullføre "Verdens vakreste nattevandring", og lage en opplysningsfilm for sin virksomhet, og de valgte RJUKAN og TINN KOMMUNE. Er det mulig?
Ja, det er mulig. Alt er mulig på Rjukan og i Tinn. Det har historien så absolutt bevist. Om du lurer på hva det betyr og om det er sant, må du besøke oss. Vi skal ta godt i mot deg, og fortelle deg hvorfor påstanden er sannferdig. Norad skjønte det, og filmer oss i morgen.Ha ei flott helg.
Og om du ikke er langt unna, …. Ta turen til Gaustatoppen i morgen. Norges vakreste fjell,sier Birkeland på facebook.

Det er nok viktig følge den organiserte busstransporten, og på arrangementets facebookside opplyses det at det oppdateres der. Transport med skyttelbusser fra Gaustablikkområdet er det du bør satse på, dersom du ikke har bestilt noe annet på forhånd.

Du blir bedt om å ta med hodelykt, godt med klær, matpakke og drikke, fjellsko, lue og votter og sitteunderlag 
til konserten, ellers vanlig turutstyr.
Det oppfordres til å ta md staver for de som ønsker dette pga at det er ulent terreng.

Det må forventes kaos, men et hyggelig kaos, tror Radio Rjukan.
Uansett er marsjen bare starten på Norads kampanje, som filmes både fra luft og land. resultatet blir en reklamekampanje som skal understreke Norads arbeid med å gjøre det umulige mulig.

Mikkel Lier, som har vært på Gaustatoppen nærmere 1400 ganger, skal for en gangs skyld gå i kø. Han har sørget for oppdaterte bilder av bærekraftsmålsvarden som nå er satt opp oppe på toppen.

Detaljer om arrangementet og transport:
Opplev Gaustatoppen slik du aldri har sett den før. Opplysningsløypa – verdens vakreste nattevandring blir en unik og storslått turopplevelse på Gaustatoppen i Telemark. 

""Norad – direktoratet for utviklingssamarbeid, Tinn kommune og Den Norske Turistforening arrangerer Norges første lysvandring opp et fjell, med et viktig budskap i bunn. Sammen skal vi opplyse det norske folk om FNs 17 bærekraftmål, den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Arrangementet er en del av Norads opplysningskampanje om norsk bistand, og et symbol på krafttaket vi sammen må gjøre for å nå målene.

Vi går nattevandringen sammen om kvelden lørdag 17. september. Den 4,4 kilometer lange lysstien fra Stavsro til Gaustatoppen vil ha 17 stopp underveis, hvor turgåerne både kan nyte den fantastiske naturen i spesielle omgivelser og lære om bærekraftmålene. 

På toppen vil Sivert Høyem holde gratis konsert for alle turgåerne. Vi skal også tenne en lysvarde, en unik lysinstallasjon som representerer hvert av bærekraftmålene. 

Representanter fra Norad, Tinn kommune, Den Norske Turistforening og Røde Kors vil sørge for en sikker turopplevelse, både for store og små. Bli med på en minnerik tur!

Praktisk informasjon:
– Arrangementet er gratis
– Dato: Lørdag 17. september 
– Løype: Stavsro – Gaustatoppen – Stavsro (det vil også være mulighet for å returnere med Gaustabanen fra toppen om ønskelig – men billett må bestilles!)
– Lengde: 4,4 km én vei, ca. to timers fottur til toppen
– Oppmøte på Stavsro kl. 20.00
– Konserten starter kl. 23.00, konserten er ferdig ca. 23.30
– Det vil bli fyrverkeri nederst ved banen etter konserten. Vi håper derfor at alle to- og firbeinte som blir med på turen ikke er redde for litt pang og smell.
– Enkel servering
– Det blir ingen mulighet for overnatting på toppen. Ta kontakt med www.visitrjukan.com for å få en oversikt over overnattingsmuligheter.

//OPPDATERT INFORMASJON OM BUSSTRANSPORT KOMMER//

Vi stiller med gratis transport fra Rjukan rutebilstasjon, avreise kl. 19.15. De som ønsker transport bes sende mail til opplysningsloypa@gmail.com når det kommer ny informasjon om påmelding. Retur fra Stavsro med fellestransport fra kl. 02.00.

Bussruter og tider: 
– 18:30-20:30 Skyttelbuss fra Gaustablikk hotell – Bygget – Stavsro (trenger ingen påmelding)
– 18:30 Buss fra rutebilstasjonen – torget – Dale – Stavsro
– 19:15 Buss fra rutebilstasjonen – Stavsro (kun få plasser igjen)
– 19:30 Buss fra rutebilstasjonen – torget – Dale – Stavsro (kun få plasser igjen)

Dette må du huske:
– Hodelykt
– Varme klær (ull eller liknende)
– Vind- og vanntett yttertøy
– Fjellsko
– Ryggsekk med noe varm og kaldt å drikke, samt noe å spise
– Varm lue og votter
– Sitteunderlag til konserten
– Staver for de som ønsker dette pga ulent terreng
– Ellers vanlig turutstyr

Husk! Det kan bli kaldt på toppen, så ta med ekstra varme klær til å ha på under konserten.

For mer informasjon se: www.norad.no/umuligemulig 

Fotos: Mikkel Lier

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia