fbpx

Høstmessa vokser

Radio Rjukan1. oktober 20235min
haust_15_dadf

Lurte du på om strømprisene hadde ført til at folk ble hjemme i høstferien? Det var en tanke stille helt i starten, men etter en god time reint ut myssa det med folk på årets Høstmesse på Gaustablikk. Messa er 10 år, bare avbrutt av koronapandemien. Og i år var det en større suksess enn noensinne.

Ikke bare er det flere utstillere og at det er mer gjennomtenkte stands, både lokalbefolkning og hyttefolk møter opp i skarer for å få med seg gode tilbud og god informasjon om hva som finnes i Tinns forretningsliv.

– Det er viktig å være her! Idag snakket jeg faktisk med en hytteeier som ikke visste at det var vinmonopol på Rjukan, det sier det meste, sier Jørn Anders Brunsvik som står her for Maxbo Rjukan.
– Nå veit han bedre, men jeg synes jo at forretningen er blitt stadig flinkere til å fortelle at de er til, mente han.

– Utrolig viktig. Hyttekundene er allerede en viktig del av kundegrunnlaget, og vi må fortelle om hvor mye spennende forretninger som finnes på Rjukan, mener Mina Kristine Dahle Listaul, som er klar på at man må vise seg fram. Det er ikke nødvendigvis slik at folk tråler inn i alle butikker, hvis de ikke veit om tilbudet.

Messa i år hadde både maskoter og et par klovner på plass, det var flere konkurranser og chilipølse-spisekonkuranse i regi av visitrjukan. Gode tilbud skortet det ikke på, og bålpanner gikk unna, og det samme med bestillinger av varmepumper med messetilbud – garantert levert og montert i oktober, ifølge Terje Forsmo fra Tinn Energi og Fiber.
– Folk drar på hytta i vinter også, forsikret Forsmo.

Det var fullt både inne på nyoppussede Sporten som nå heter Gausta Food Court, og utenfor var det livat med utstillere der også.
Bygget fremstår som nytt, og det vanket ikke lite skryt til Gaustablikks nye eiere blant de vi snakket med. Tross pandemi er det satset tungt og riktig.

– Det er blitt utrolig flott her, mente Hege Næss, nylig avgått fra visitRjukan, nå Tinn Energi, nå kunne hun bare nyte hva hun har vært med å skapt.
– Jeg bare koser meg. Det ser ut som om messa bare utvikler seg videre, og jeg synes utstillerne er blitt veldig flinke, sa Næss.

– Det er nyttig å være her og vise seg fram, mente gullsmed Jørgen Sando, som hadde tatt med seg den lille gullsmedambolten og utstyr opp på stand der han jobbet innimellom.

– Det er jo viktig å vise at det finnes ekte håndverk i by’n, og at ikke alt er ferdigprodusert, sa Sando, som fortalte at det går unna med ting som har Gausta i temaet.
– Mange vil vise fram hvor de tilbringer feriene, og det er bonus for stedet, mente Sando.

Ute hadde Ffrisør Benny Ofstad tatt med seg bi-gesjeften og brente rykende varme mandler, slik han har gjort siden 2014.
– Det går unna, og så er det jo moro å være tilstede. Støtte opp under messa, men jeg brenner mye mandler før jul. Jeg selger mye av det i salongen. Du må prøve en av dem med lakris, reklamerer Ofstad, som synes messa er helt super.
– Det er hyggelig å samles, og jeg ser at det trekker folk ned i by’n. Dessverre veit ikke alle hva som finnes på Rjukan, så da må vi jo informere dem!

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia