fbpx

Høie avviser korridorproblemet

Radio Rjukan11. november 20153min
sykehuskorridor_70f5

Helseministeren vil ikke innføre en grense for hvor mange pasienter et sykehus kan ta imot i den kommende sykehusplanen. Det ble klart da han under Stortingets spørretime savrte på Toppes spørsmål om sprengt kapasitet ved flere sykehus.

Toppe kom med spørsmålet etter at NRK i forrige uke fortalte at sprengt kapasitet ved Sykehuset Telemark med en beleggsprsent opptil 120 kan ha ført til at minst to pasienter har mistet livet.

Toppe viste til at Norge ligger langt over OECD-snittet når det gjelder antall pasienter på sykehus og at belegget ved Sykehuset Telemark har vært på 120 prosent over lengre tid. Snittet i OECD er på 78 prosent, mens snittet på norske sykehus er 93 prosent.
Toppe spurte Høie om han i den nye nasjonale helse- og sykehusplanen vil foreslå en forsvarlighetsgrense på 85 prosent, slik blant annet Helsedirektoratet og Legeforeningen har tatt til orde for.

Høie vil ikke sette et slikt krav.
– Det vil kunne oppfattes som en grense for hvor mange pasienter et sykehus vil ta imot. Det kan også hindre helt nødvendige endringsprosesser på norske sykehus, svarte han.
Høie svarte videre at det å heve kompetansen i mottakene på sykehusene, vil kunne hindre overbelegg, og viste til at flere sykehus nå er i ferd med å etablere ny mottaksstruktur for å få bukt med overbelegget.
– Jeg er for eksempel overbevist om at det å heve kompetansen i sykehusenes mottak, vil gjøre at mange av de pasientene som i dag havner i for eksempel på gangen i overfylte avdelinger – fordi de ikke får møte spesialister tidlig nok – kan få raskere hjelp. Mange av dem vil også kunne reise hjem igjen, svarte Høie.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia