fbpx

Hærverk på Rjukanbanen

Radio Rjukan31. mars 20242min
hærverk rjukanbanen (2)

Det var mandag kveld at en turgjenger som gikk tur med hunden sin i Hydro Rjukan Næringspark oppdaget 3-4 ungdommer som hold på å spraye ned to jernbanevogner på Rjukan stasjon, da han henvendte seg til dem løp dem av gårde fra elsykler og elmoped.

– Jeg veit ikke om det var tre eller fire, men de løp unna som olja lyn, da jeg sa jeg skulle sende bikkja på dem, og så kasta jeg syklene opp på snøhaugen, sier turgjengeren som konstaterer at hele området lukter fersk spraymaling.

Det er knust mange ruter, og både utvendig og innvendig er det tagget ned med spraymaling fra bokser som lå fulle og klare i setene til mer jobb da de ble tatt på fersken og stakk. Det er gjort betydelig skade ikke minst inne i de to røde vognene som er merket med NSB.

Leder for forvaltning og drift i Norsk Industriarbeidermuseum Kjetil Høstrup Djuve ble tilkalt og var der i løpet av få minutter.
Han forteller at dette er motorvogner som er kassert av NSB, og som de har lånt av Norsk Jernbaneklubb.

– Dette er heldigvis ikke verdifullt materiell for verdensarven. De er eid av Norsk Jernbaneklubb og skal leveres tilbake til dem og byttes med et lokomotiv, men det er jo likevel ikke hyggelig å se dette, sier Djuve, som også sjekket rundt om annet verdensarvmateriell i nærheten var blitt ødelagt samtidig.

Inne i vognene er det tydelig at dette har vært oppholdssted for gjengen en stund på veggen er det malt noen «husregler» om hva som er akseptabel bruk av «lokalene», regler som ser ut til å være ettertrykkelig brutt. Regel nr. 3 er «Ikke hærverk i sitteplassene».

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia