fbpx

Green Mountain fortsetter å utvide

Radio Rjukan15. november 20234min
grrenmoutainenebakk

Det er fart i datalagringsbedriften Green Mountain. For andre gang i år starter Green Mountain nybygg ved sitt datasenteranlegg i Enebakk utenfor Oslo. Et nytt 10 MegaWatt (MW) datasenter skal stå ferdig innen september 2024. Nesten halvparten av kapasiteten er allerede dedikert til en ny internasjonal kunde, opplyser konsernet i en pressemelding.

Green Mountain har fått godkjenning til å bygge et treetasjes bygg på 9.600 kvadratmeter ved siden av bygget de allerede har reist på Enebakk, det green Mountain kaller sin Oslo-lokasjon. Byggearbeidene starter så snart igangsettingstillatelsen er ferdigstilt og forventet ferdigstillelse er beregnet til september 2024.

Ved ferdigstillelse vil hele anlegget på Enebakk ha en samlet kapasitet på 41,5 MW. Dette inkluderer både dedikerte bygninger for individuelle kunder så vel som samlokaliseringsbygg med flere leietakere. Et internasjonalt teknologiselskap har allerede reservert nærmere 5MW av kapasiteten i det nye datasenteret.

 

– Vi opplever for tiden stor etterspørsel etter våre tjenester, og jeg er glad for å se at flere og flere internasjonale kunder ser til Norge og Norden for sine datasenterbehov.» sier administrerende direktør i Green Mountain Svein Atle Hagaseth.

Navnet på den nye storkundens er ikke offentliggjort, slik det ofte er i datalagringsverden, men det er altså en helt ny klient i Green Mountains portefølje.
– De leverer tjenester som nordmenn flest kjenner til og er avhengige av både i forbindelse med jobb og fritid, opplyser Hagaseth.

Utvidelsen i Enebakk vil også gi nye arbeidsplasser og positive ringvirkninger i lokalsamfunnet.

Green Mountain har nå fem datasenterlokasjoner etter at de først etablerte seg i Rennesøy (52 MW) og på Rjukan (50 MW). De tre som har kommet etter er Enebakk (93 MW), som nå utvides, samt ett i London (40 MW) og ett Mainz i Tyskland (54 MW) som er under bygging.

I tillegg ligger det flere nye lokasjoner i Norge under utvikling.

  • Det er Kalberg på Jæren, som fikk godkjennelse for to år siden, men der utbygging ennå ikke er startet av et anlegg på 500 MW, med en oppstartskapasitet på 70 MW.
  • Det mest omtalte er Heggvin midt mellom Løten og Hamar der de skal bygge Norges største datasenter for Tik-Tok, som skal ha 90 MW av en totalt tildelt kapasitet på 150 MW.
  • Gismarvik på Hauglandet nær Haugesund, som har en planlagt kapasitet på 300 MW, men med en oppstart på 12 MW.
  • Undheim ved Stavanger med en kapasitet på 20 MW , men med utvidelsesmuligheter opptil 100 MW.
  • Hønefoss med en kapasitet på 20 MW og mulig utvidelse til 50 MW.
  • Jørpeland i Rogaland med en kapasitet på 20 MW og mulig utvidelse til 50 MW innen 2026.

Åtte år etter etableringen på Rjukan er Green Mountain er ikke helt ferdige med sin siste utvidelse på Svadde, men det nærmer seg. Etter den utvidelsen vil bedriften ha økt fra 35 til 55 ansatte på Rjukan.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia