fbpx

Gjør klar for Kjerringsveiven 2015

Radio Rjukan17. august 20156min
kjerringsveiven2015-styret_c4dd

Som sedvanlig vil et par tusen jenter i alle aldre gå sveiven forbi Gaustatoppen, og som sedvanlig vil det bli livat på by'n, både fredag og lørdag. Dete er det eldste av alle arrangementene på Rjukan, hvis man ser bort fra den tradisjonsrike Solfesten.
Det er dagen, eller rettere helga, swom det virkelig er liv og røre i Vestfjorddalen.
Rjukan Handels- og Serviceforening bidrar med lengre åpent i sine forretninger, og utelivet forbereder seg på at kjerringene skal slokke tørsten etter å ha sveivet rundt fjellet.

For å delta på Kjerringsveieven kreves bare godt humør, og ikke spesielle egenskaper, foruten at du er av det kvinnelig kjønn da, naturligvs. Dette er nemlig eksklusivt for jenter i alle aldre!

""Bildene er tatt for en uke siden. Det ligger fremdeles noen snøskavler, og den harde vinteren har satt sine spor – flere trær har veltet som ligger over løypa. Løype- og dugnadssjefen er på «befaring» og gleder seg til å starte arbeidet.
I år er det den 17. turen for de som har gått alle årene, og ting ligger i løypa for at alle kjerringsveivere skal få en ny fin tur til fjells med tilhørende sosiale aktiviteter!
– Styret i Kjerringsveieven har gradvis fornyet seg, løypa er flyttet og andre småjusteringer har blitt gjort under underveis. Men konseptet er det samme! Damene setter av helgen, som bringer de sammen. De skal på fjelltur. Fjellet og byen er knyttet sammen, som gjør dette til en opplevelse for de fleste, opplyser Kjerringsveieven i en pressemelding. 

Det vil som tidligere være underholdning i løypa, samt fremme i mål på Gvepseborg.
""– Her spiller bandet Baskerland i år. et band som består av fire unge musiker. Du har kanskje sett dem på TV? Under MGP junior eller Norske Talenter? Det ene bandmedlemmet har røtter i fra Tinn, så vi syntes jo det er veldig moro å invitere dem hit, skriver styret.

– På Kjerringtorget i byen kan vi friste med ulike produkter fra både nye og gamle kremmere.
Tinn kunstforening har ny utstiller – Trude Amundsen Nebylien, som har mye spennende å vise frem.
 

""Og hvis du ikke visste det; Kjerringsveiven er en fjellmarsj som bare er for damer. Marsjen er helt uten tid tagning. Turen starter ved Rjukan Fjellstue, tar deg opp langs randen av Hardangervidda, med den flotteste utsikten mot bla Gaustatoppen. Her går turen i variert terreng til vi kommer i mål ved Gvepseborg. Underveis er det underholdning av diverse innslag. Vi nevner «Våerbekke Spa&Helse», musikkinnslag og andre overraskelser!

Om få dager er fristen for første påmelding. Antall påmeldte per i dag er stabile, men det er jo alltid spennende å se hvordan vi ligger an til første påmelding. 

I tillegg er det jo friluftslivets år, så vi vi håper å se mange frilufts glade damer i løypa!
Se flere bilder nedenfor!

Mer på nett:
Sveiven på facebook
Sveiven på nett
 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia