fbpx

Gjør deg klar for påskevær i neste uke

Kyrre Dahl12. mars 20212min
sommer-rjujkan-1_babb

Etter at vinteren tok hevn denne uka, er det mest sannsynlig våren som vinner neste uke, dersom værvarselet fra Yr slår til. 

Det blir mange fine dager i uke 11 og siden sola endelig er tilbake nederst i Vestfjorddalen får vi også glede av solstrålene. I deler av perioden blir det «påskevær», med god varme i sola. Her er detaljene:

Uka starter med strålende solskinn midt på dagen. Det betyr at det blir småkaldt på nattestid ned mot 5 minusgrader, mens temperaturen på dagtid vil ligge på mellom 2 og 5 grader på Rjukan.

Været forandrer seg litt når vi nærmer oss neste helg. Det blir litt mer skyer, men fortsatt noe sol. Det kalles gjerne delvis skyet oppholdsvær og betyr at det ikke lenger blir like kaldt på nattestid. På dagtid vil også temperaturen gå opp og vil være mellom 5 og 7 grader på ettermiddagen.

Mot slutten av perioden kan det se ut som det blir kjøligere igjen og kanskje noe vind, noe som kan tyde på væromslag, men husk at værvarselet så langt fram alltid er usikkert.

På Skinnarbu er det ventet kun minusgrader de tre første dagene i neste uke, men med strålende solskinn på dagtid kan man sikkert overleve minus 10 på nattestid. Utover i uka blir det noen få plussgrader også på 1000 meters høyde i Tinn.

Dette er altså værvarslet fra yr.no. Det er viktig å huske på at vekslingen mellom plussgrader på dagen og minusgrader på nattestid kan føre til glatte veier, særlig tidlig på dagen. Kjør og gå forsiktig!

 

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia