fbpx

FrP skaffet Tungtvannskjelleren 10 nye millioner i budsjettforliket

Radio Rjukan4. desember 20203min
NIA feiret med kake

Det ble kakefeiring på Vemork og NIAs andre driftssteder. Ti millioner i ekstrabevilgning fra kulturdepartementet over statsbudsjettet i 2021 – det er en veldig god nyhet.
– Dette er en fantastisk og viktig nyhet som gjør at NIA er tettere på målet med å finansiere byggeprosjektet på Vemork, sier konstituert direktør Kjetil H Djuve og byggherre Halvor Sælebakke ved NIA.

– På NIA er det stor glede over at budsjettforhandlingene har ført fram til en forbedra uttelling for Tungtvannskjelleren. Vi retter en spesielt stor takk til Bård Hoksrud og alle de andre politikerne som tok prosjektet med seg i forhandlingene. NIAs møte med hele Telemarks stortingsbenk tilrettela for en god dialog om situasjonen og det var helt uvurderlig. Vi ser også at  Venstre har fulgt opp finansieringa av prosjektet, og retter en takk til dem.

– Det er godt at politikerne i Telemark har gitt NIA støtte  gjennom budsjetthøsten – og at Tungtvannskjelleren får den statusen den trenger. Bevaring av ruinen etter Hydrogenfabrikken på Vemork er en av de viktigste bevaringsprosjektet i industriarven i 2020 og 2021.Det handler om å sikre og ta vare på historien for fremtidige generasjoner i tillegg til at dette er en del av krigshistorien som mange både i Norge og ute i verden er svært opptatt av, sier Djuve.

Det har vært et stort engasjement både fra mine partikollegaer i Tinn FrP, ordføreren i Tinn og ved museet NIA som har kommet med svært gode argumenter som har gjort at vi nå fikk dette på plass, sier en strålende fornøyd stortingsrepresentant Bård Hoksrud.
– Mange gode argumenter, ikke minst er det viktig å ta vare på denne historien, sikre den for ettertida og så handler det om identitet. Tungtvannskjelleren og alt det den representerer er en så sentral del av norsk historie at dette må vi være med å sikre, understreker Bård Hoksrud.

Styret i NIA  har et mål om at et nytt museumsbygg på 1300 kvadratmeter i to etasjer skal stå ferdig i  september 2021.Byggingen startet for fullt 5 august i år med grunnsteinsnedleggelse av kulturminister Abid Raja.
Hvis alt går etter planen så skal vernebygget stå ferdig september 2021.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia