fbpx

Foreslått elektro-nedleggelse opprører

Radio Rjukan3. november 20153min
rjukan-vgs-hoest-3_c7e2

Det er bare måneder siden det forrige hovedutvalget for kompetansje i Telemark fyklkeskommune enstemmig gikk inn for å opprettholde full aktivitet for toårig elektrolinje ved Rjukan videregående skole.
Da var argumentasjonen entydig. Nå foreslår fylkesrådmann Evi-Anni Evensen på nytt å fjerne elektro som linje ved Rjukan videregående, og før saken kommer opp i det nyvalgte hovedutvalget for kompetanse må både bransjeråd, politikere og lokale forkjempere ut i ny omkamp.
Årets budsjettforslag går ut på å redusere elektrotilbudet i Telemark med 30 elevplasser på VG1-nivå. Rjukan skal da ta over halvparten av reduksjonen i Telemark, mens Notodden og Vwest.-Telemark, som elektrotilbud for 4-5 år siden skal få opprettholdt tilbudet de har.

Fagmiljøet i Tinn raser.
– Det argumenteres med at elever fra Tinn lett kan pendle til Notodden for å begynne på sin elwektroutdannelse, for deretter å fortsette i Lunde året etterpå. Dette er uholdbar argumentasjon, sier faglærer Erlend Miland ved Rjukan vgs.
– Elevene får lang reisevei eller uønsket liv på hybel. I tinn har vi et meget godt og tett samarbeid med elektrobransen, og med svært høy andel lærlingeplasser. Jeg vil påstå at Tinn har den beste dekningen i hele fylket, sier Miland, som sammen med bransjen mener forslaget er dramatisk.

Ungdomskullerne i tinn vil stige de nærmeste årene, i motsetning til andre deler av fylket. I år var det full søkning til elektro, til tross for at linja også da var nedlegggingstrua.

Det politiske miljøet er også krystallklare, og det har vært stor møtevirksomhet rundt problemet før saken kommer opp.

Saken skal først opp i hovedutvalg for kompetanse 5. november.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia