fbpx

Forbannet på vegne av Telemark

Radio Rjukan26. april 20165min
torgeir-kbag-fylkesnes_2476

Helsepolitisk talsperson i SV, Torgeir Knag Fylkesnes, tar opp den akutte situasjonen regjeringen har satt Telemark i med helseministeren umiddelbart. Vedlagt er et skriftlig spørsmål som sendes helseministeren i dag. Fylkesnes mener situasjonen er svært alvorlig og forlanger handling fra Høie. 

– Vi kan ganske enkelt ikke ha det sånn at regjeringen, støttet av et unnfallende Arbeiderparti, legger ned sykehus etter sykehus med de alvorlige konsekvensene vi nå ser, ser Fylkesnes.
– Jeg blir forbannet på vegne av befolkningen i Telemark, det var jo akkurat dette vi advarte mot. Alt tyder på at nedleggelsene av Rjukan og Kragerø var et feilgrep fra regjeringen, de kan ikke si at de ikke ble advart.

– Jeg oppfordrer helseministeren, Høyre, FrP og Arbeiderpartiet til å få opp øynene. Det er befolkningens trygghet og helse vi snakker om her, det kan man ikke oppføre seg som om det var en  pølsebod man styrte. Sykehus er ikke bedriftsøkonomi og teori, det handler om livet og tryggheten til helt ekte mennesker.

– Det vi ser i Telemark nå er jo et stort varsko til resten av landet også. Nå må det bli slutt på nedleggelser som bare fører til overbelastning og farlige situasjoner på andre sykehus. Jeg forlanger at helseministeren går nøye inn i situasjonen, forklarer seg og setter inn ethvert nødvendig tiltak, sier Fylkesnes i en pressemelding.

Nå stiller han følgende spørsmål til Helseminister Bent Høie i førstkommende spørretime på Stortinget:

Stortingets president!
Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til skriftlig besvarelse til helse- og omsorgsministeren:

Det kommer svært alvorlige rapporter om situasjonen i Sykehuset i Telemark. Fylkeslegen i Telemark sier følgende: "Situasjonen på enkelte sengeposter har vært svært alvorlig, og presset på personalet der har vært svært stort. Og disse periodene med alvorlig overbelegg har falt sammen tidsmessig med perioder der det har vært alvorlige komplikasjoner og dødsfall." Vil statsråden sette inn strakstiltak, og er det aktuelt å reversere sykehuskuttene nå som disse svært alvorlige forholdene blir kjent?

Begrunnelse:

Ifølge statsråden i tidligere svar til Stortinget slår regjeringsplattformen "fast at det er kvalitets- og pasientsikkerhetshensyn som skal begrunne endringer i akutt- og fødetilbud." Det bildet som tegner seg i Telemark nå tyder på en annen situasjon. 

I et annet svar skriver statståden "Jeg vil stanse endringer som jeg opplever som ikke er reelt begrunnet i forhold til pasientsikkerhet." Situasjonen i Telemark med store overbelegg og alvorlige situasjoner gir god grunn til å stille spørsmål rundt situasjonen der nå. Det er på høy tid med en full gjennomgang. 

 

Skriftlige spørsmål
Torgeir Knag Fylkesnes

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia