fbpx

Flomtopp i tinnsjøen idag

Radio Rjukan17. september 20156min
foto-jeanette-thorbjarnsen_ea27

ØTB sier Tinnsjøen vil holde seg stabil på 192,4 moh gjennom dagen og så synke med 20 cm i døgnet. Tinn kommune holder fortsatt beredskap.
Følg oppdateriger på Tinn kommunes facebookside.

Tinnsjøen har ligget relativt stabilt på 192,41 (+- 1 cm) moh som er 79-80 cm høyeste regulerte vannstand, siden kl 14 i går. Vi er inne i siste meldte døgn med regn, før værprognosene forteller at det blir skifte fra østavær til vestavær iløet av dagen, og da slutter også nedbøren som har kommet fra sør-øst. 
Tinn og Vinje er nå nedgradert til gult nivå for flomfare. Dette er nedbørsområde for Tinnsjøen og vassdraget videre.

""Sandviken Camping står snart under vann, hvis vannstanden stiger. Det er nå vann til rundt hyttene og inn over minigolfbanen.
– Jeg tok bilder av pappa som brukte båt inn i kjelleren på loven. Det er første gang vi opplever noe slikt, sier driver Annette Fagerberg til Radio Rjukan. Hun håper at det snur nå.
– Dette er ikke morsomt. Idag har vått flyttet campingvognene som har stått lavest, forteller hun.

""Båthavna på Mæl står under vann.
Man er bare centimetre unna at man må kutte strømmen til Mæl stasjon og fergeområdet. Det største prtoblemet er at de gamle batteriene i Storegut ikke kan stå lenge uten strøm før de blir ødelagt. Ferja er sluppet helt fri nå, slik at den kan flyte høyt over vanlig leie, opplyser Rjukanbanen.

Elevene fra Miland ved Atrå Ungdomskole har fått fri idag, da Fv364 over ved Sigurdsrud står under vann, og situasjonen er usikker. Det gjør også veien fra Mæl bru over mot Tinnbygdene, og omkjøring er skiltet over gamle riksveien gjennom Miland.
Fv37 er fortsatt åpen, men tåler ikke mye mer hevning av vannivået nå. Man regner likevel med at veien forblir åpen med de reduserte vannprognosene som nå kommer inn. Nedbørmengden er redusert til 1/3-de lav det som var meldt i går.

""– Jeg har aldri sett høyere vannstand i Tinnsjøen enn det vi har nå, sier Helge Songe på Fagerstand.
Han har bodd der siden 1981, men har bildemateriale mye lenger tilbake.
Jeg forsøker nå å fotografere for å dokumentere mest mulig nå, sier Songe.

Vannet skal videre nedover i vassdraget, og der er flommen nå så stor at man selvfølgelig holder igjen så lenge man kan ved utløpet av Tinnsjøen, for å redde Tuven.

Siste døgn har beredskapen vært høy. Tinn kommunes kriseledelse møtte klokken 8 i morges som avtalt. Sivilforsvaret har igjen vært ute for å sikre fritt løp ved raslvollen i tveitolia på Rjukan.
""
– Sivilforsvaret har vært ute i flere omganger den siste tida, og reddet verdier for millioner med sitt aerbeid, sier ordfører Steinar Bergsland, som berømmer både frivillige, kommunens ansatte samt innbyggerne for god beredskap.
Tinn blir trukket fram som foregangskommune på beredskap nå i mer enn Kongsberg-regionen.

Fotos: Gøran Sæter, Per Øyvind Lia, Jeanette Thorbjørnsen, Lene Faane.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia