fbpx

Familiedag med brannfokus på Vemork

Radio Rjukan20. september 20183min
brannbilillus-3_4a9e

I år som i fjor er det årets brannverndag som markeres. Det er Norsk Industriarbeidermuseum, Verdensarvsenter Rjukan-Notodden industriarv og Tinn brannvesen som ønsker velkommen til familiedag på Vemork med fokus på brann, brannvern og beredskap.​

Mai 2018 åpnet museet utstillingen "Det Brenner!".
I den kan du både oppleve og studere hvordan arbeidet i brannvesenet har utviklet seg de siste hundre årene, men også oppdage hvordan Hydros brannvesen sto helt sentralt i det som har blitt verdensarvbyen Rjukan.

«Det brenner!» handler om jobben i brannvesenet og er sørgelig nok aktuell nesten hver eneste dag. Rett og slett fordi brann ennå skjer alt for ofte. Utstillingen gir innsikt i brannvernets- og brannvesenets historie, i verdensarven og i farene med hjemmebrann i dag.  Derfor setter vi virkelig fokus på brannvern denne dagen, og inviterer små og store til spennende og lærerike aktiviteter, både ute og inne på Vemork:

Prøv å være røykdykker
Kunnskapsløype inne på Vemork
Brannmannslabyrint for barn
Foredrag
Prøv brannslange
Prøv brannslukningsapparat
Rapellering

– Sist vi hadde slik åpen dag ved brannstasjonen på var det rundt 400 små og store som kom på besøk, forteller brannsjef Ken Drager til RA.

– Arrangementet er spesielt myntet på barn. Det blir vist hvordan man slukker branner, det skal være en konkurranse inne i Maskinhallen, en branmannslabyrint, hvor man skal svare på ulike spørsmål om hva man bør gjøre når det begynner å brenne. Kanskje får man bli med til topps i korga på den nye stigebilen. Eller rett og slett sitte inne i brannbilen. Der det er barn må det være salg av pølser og servering av saft. Og det blir utdeling av brannhjelmer, sier Halvor Sælebakke til avisa.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia