fbpx

Fakkelmarkerte for Miland skole før politikermøte

Radio Rjukan30. november 20203min
miland-skole-fakkel-prot (2)

Søndag kveld markerte beboerne på Miland og Mæl med lys, fakler og fakkelbokser hva de mener om at posisjonen har gått inn for nedleggelse av Miland skole, slik kommunedirektøren også foreslo i sitt kommunebudsjett. I disse korona-tider tillates ikke de store lovalige protestaksjoner så derfor var det bare 50 som fikk lov å møte ved Miland skole søndag kveld, men alt mulig av lys var tent på både Miland og Mæl i tillegg til at det var dlet ut fakler og fakkelbokser som folk skulle lyse opp med rundt i de to bygdene.

Mandag møter Foreldrenes arbeidsutvalg ved skolen (FAU) sentrale politikere i et håp om at posisjenen skal omgjøre sitt formannskapsvedatte budsjett som innebærer nedleggelse av den tradisjonsrike skolen som har omlag 50 elever, og som de siste årene har vokst i elevantall i motsetning til andre skoler i Tinn.

Nå blir det dialogmøte mandag kveld klokka 17.30, i håp om at kommunestyret 17. desember kan ha et annet vedtak enn nedleggelse.
– Dette er et alternativ til nissemasj, og vi er under 50 med god avstand, og med munnbind klare til de som ønsker det. Vi vil gjerne komme i dialog med politikerne som vil legge skolen ned.
Vi vil vite hva de tenker, og det er viktig for barnefamilien som har flytta hit og en skole som alle er veldig glad i. Vi håper jo at politikerne ser viktigheten av skolen, sier Kari Anne Valsø.

– Vi har mange planer før 17. desmebr, men vi vil gjerne få fram budskapet. Miland har ikke veldig mange andre funksjoner, ingen butikk eller barnehager. Det er her på skolen folk møtes.
Miland er jo sentrum i Tinn, og et flott bosted, med trygg skolevei og et flott sted å bo.
I et dialogmøte må alle prate og høre på hverandres synspunkter, og kanskje vi kan få til en form for enighet, sier Valsø.
Dronfilming av Miland

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia