fbpx

Enda flere koronasmittede i Tinn

Kyrre Dahl17. oktober 20205min
korona-corona-virus-bilde-cdc.jpg_dba9

Koronaen har dessverre kommet til Tinn for fullt. I dag, lørdag 17. oktober, melder Tinn kommune om ytterligere tre tilfeller av covid-19 i kommunen.

– Det er i løpet av dagen påvist 3 nye smittetilfeller i Tinn. Det opplyser Tinn kommune. Alle disse nye smittede er knyttet til tidligere smittetilfelle.

Torsdag ble det kjent at det var to personer med registrert koronasmitte i kommunen, disse knyttes til et utbrudd i Kongsberg.

For en uke siden ble en ansatt ved Tinn helsetun bekreftet smitte av covid-19 og det er innført restriksjoner og karantene ved denne institusjonen. Smitten sees i forbindelse med et utbrudd i sammenheng med et utested på Gaustablikk der flere bosatt utenfor kommunen er bekreftet smittet.

Disse to hendelsene skal etter hva Radio Rjukan erfarer ikke ha noe med hverandre å gjøre og er en tilfeldighet at de dukker opp samtidig.

Men, det er altså nå registert hele 6 innbyggere i Tinn med korona-smitte i løpet av 8 dager. Det gjør at Tinn nå ville vært rød sone om kriteriene for reiseråd hadde vært aktuelle innenriks.

Kommunen er likevel klar på at det ikke er noe dramatikk og at nærkontakter til de smittede er i karantene, så det er ingen grunn til å bekymre seg altfor mye.

Melding fra Tinn kommune kl. 14.00:

Koronasituasjonen i Tinn kommune 17. oktober
• Det er i løpet av dagen påvist 3 nye smittetilfeller i Tinn. Alle disse er knyttet til tidligere smittetilfelle.
• Det er p.t ikke påvist eller mistanke om smitte knyttet til våre pleie- og omsorgsinstitusjoner bortsett fra på Tinn Helsetun.
• Karantenetiden siden den påviste smitten på Tinn Helsetun for en uke siden er ikke ute (10 dager). Det blir fortsatt tatt prøver knyttet til den aktuelle avdelingen, men det er i løpet av uken ikke påvist nye smittetilfeller.
• Driften på våre pleie- og omsorgsinstitusjoner foregår nå under «normale koronatiltak,» dvs. ikke spesielle begrensninger knyttet til hverken ansatte, brukere eller besøkende (bortsett fra på den aktuelle avdelingen på Tinn Helsetun).
• Det er tatt mange prøver av innbyggerne i Tinn i løpet av de siste dagene til og med i dag (lørdag). Det vil ta noe tid før resultatene fra disse prøvene foreligger.
• Det pågår fortsatt smittesporing knyttet til de kjente smittetilfellene i Tinn.
Dette som status i Tinn kommune pr. 17. oktober klokka 14.00.
Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia