fbpx

Drar igang veteran- og entusiastbilløp gjennom Tinn 24. juni

Radio Rjukan5. mai 20175min
veterannbvillopet2017-4_817a

Nystiftede Rjukan og Tinn Motorhistoriske Klubb har bestemt seg for å arrangere årlig veteran- og entusiastbilløp i Tinn. Første løp blir siste lørdag i juni. Den motorhistoriske klubben ble offisielt stiftet under nytt navn på årsmøtet nå i april, og har skiftet navn fra Tinn Veteran- og Sportsbilklubb til Rjukan og Tinn Motorhistoriske Klubb for å vise at man er åpen for all motorhistorie.

Lørdag 24. juni vil de dra igang et rebusløp for veteran- og entusiastbiler, og meningen er at det skal bli et årlig foreteende, sannsynligvis på samme tidspunktet etter en uke før.
– Vi vil bidra til aktivitet i byen om sommeren, få flere veteranbileiere ti lå ta turen til Rjukan og Tinn, samt selvfølgelig vise fram at vi har stiften en klubb i Tinn også, sier leder John Ausland.
– Klubben omfatter alle typer motorhistorisk interesse. Vi ønsker å være en åpen klubb. Derfor blir det heller ikke et rent veteranbilløp, sier Ausland.

Løpet blir et klassisk rebusløp som starter ved Rollhuset på Mæl der det blir det sannsynligvis også markedsdag den lørdagen, der opplevelsen og miljøet er hovedtingen.
Fra Mæl så kjører man bortom første post på Håkanes, og videre til poster på Næset, Atrå og med mulig kafébesøk i Tinn Austbygd på vegen, før man kjører til Rjukan der det også blir flere poster med litt verdensarv i tema i bygatene.
Nå jobber klubben med å få detaljer og markedsføring på plass, ikke minst på egen nettside på domenet tungtvannslopet.no, som også blir klubbens nettside.

På kvelden blir det mulighet for hyggelig treff, middag og selvfølgelig premieutdeling, der flere av Rjukans attraksjoner allerede har bidratt med finer premier.
– Vi har også fått en lokal EU-kontroll, men det er ikke drive-in på dagen, altså, sier Ausland med glimt i øyet. 
Etterpå blir det muligheter for å oppleve Tinns attraksjoner, og søndagen settes det fokus på at det er mye man kan få med seg som besøkende i Tinn.

– Vi veit ikke hvor mange som blir med førsteåret, men vi håper ikke minst på lokal deltakelse, så vi får øvd dette inn. Det kan bli stort om noen år, tror Ausland.
– Nå ber vi alle som har veteraner eller entusiastkjøretøy om å sette av lørdagen, og bli med på en hyggelig dag når Tinn, og ikke minst Rjukan, blir full av flotte veteran- og sportsbiler, sier Ausland, som forteller at navnet stod mellom Tungtvannsløpet og Verdensarvløpet.

– Vi endte med Tungtvannsløpet, men hensikten er jo å være med på å bidra til at Rjukan og tinn blir tydelige som destinasjon for Norges store og voksende veteranbilmiljøer. Klubbens formål er å samle motorintertesserte, men vi ønsker også å bidra positivt til Tinns reiseliv, og for Rjukan som reisemål så er jo bilklubber midt i blinken, og en takknemlig gruppe å satse på for turist-Tinn. de kommer jo kjørende, uavhengig av buss, tog eller fly, sier Ausland.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia