fbpx

Det blir MC- og veteranbilkortesje 17. mai

Radio Rjukan11. mai 20232min
17mai bil kortesje

Det ble skapt en ny tradisjon en rekke steder i landet under koronapandemien, nemlig kortesjer av motorsykler, veteranbiler, sportsbiler og helt vanlige biler, og så også i Tinn. Slik sett kan man jo si at det kom noe positivt ut av pandemien.

For i år er det ikke noe borgertorg på Rjukan, siden ingen organisasjon har søkt om å avholde det. Dermed blir det heller ikke bilkortesje fra bygdene på samme tid, men litt senere, opp til russetoget. Men Rjukan MC-Klubb har tatt initiativet, og har invitert med Rjukan & Tinn Motorhistoriske Klubb.

– Det starter klokka 16 fra Hovin og Tessungdalen, og så dra man i felles kortesje klokka 17 fra Austbygde, med MC’er først, så veteran- og sportsbiler, russen, rånerne og tilslutt alle som vil henge seg på, og så er det bare å henge seg på også på vei oppover, sier Geir Bjørk Mathisen i Rjukan MC-Klubb.

Når man kommer opp til Rjukan ungdomsskole kjører man ned Håkonsgate, ned til Tinngate som man kjører hele veien opp til Sam Eydesgate, dette på grunn av veistengning og VA-arbeider på Tveito.

– Vi bør da rekke opp i god tid til sentrum, og kan kjøre litt rundt før russetoget. Vi satser på at vi rekker å få dette inn på 17. mailprogrammet som kommunen sender ut, sier Mathisen, som håper det blir mange som tar turen ut, og gjerne at man pynter litt også.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia