fbpx

Bli med på hagefugltellingen

Radio Rjukan23. januar 20184min
smaafugl_bcaf

Er du klar for hagefugltellingen 2018? Spør Fuglevennen.no.
 
I år går hagefugltellingen av stabelen lørdag 27. og søndag 28. januar. Notér fuglene du ser i hagen din, og registrerer dine observasjoner. Bli med på å kartlegge vinterfuglene i Norge du også! For at skoler, barnehager o.l. skal kunne bli med har man også inkludert uken før og etter selve helgen (20. januar til 4. februar). Noter fuglene du ser i hagen din, og legg inn det du har sett på internett etterpå.

Hagefugltellingen går årlig av stabelen i 14 dager rundt den siste helgen i januar. Hele Norden samles rundt sine matstasjoner for fuglene for fugler, og rapporterer det de finner i løpet av kampanjedagene.

Danmark, Finland og Sverige har gjennomført opplegget i flere år enn i Norge, som ble med for første gang i januar 2008. Vi har hatt en stor årlig økning i antall deltagere, noe vi oppriktig er veldig glade for, samtidig som vi håper at enda flere blir med på denne spennende og viktige kampanjen.

En av målsettingene med hagefugltellingen er å sette søkelyset på hvordan klimaendringer endrer artssammensetningen for overvintrende fugler i Norge og Norden. Ved å samle inn denne type informasjon fra mange deltagere kan vi bedre få en forståelse av variasjoner i småfuglenes forekomst i det vinterlige Norden.

Hagefugltellingen arrangeres av Norsk Ornitologisk Forening i samarbeid med miljolare.no.

Hvordan deltar man?
* Tell fuglene du ser ved fôringsplassen eller i hagen din. Du bestemmer selv hvor lang tid du bruker, men en times tid bør være et minimum. Noter det høyeste antallet du ser av hver art samtidig.
* For å legge inn observasjoner må man skaffe seg et passord (om man ikke har deltatt tidligere). Passord får du ved å registrere deg på denne siden.
* Når du logger deg inn oppretter du først et område. Det er den plassen du har observert fuglene. Husk også å merke av denne plassen på kartet som kommer opp.
* Når du har registret området vil skjemaet for registrering av hagefuglene komme opp. Velg artene og fyll ut de feltene som er der.
* Etter at du har valgt "registrer" vil du få spørsmål om du vil legge inn bilder.
Lykke til! Ved problemer, ta kontakt med oss.

Linker:
Les mer om hagefugletellingen 
Fuglevennen.no 
Miljølære.no

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia