fbpx

Bli med og skape den nye kommunedelplanen for kultur, idrett og fysisk aktivitet

Radio Rjukan23. november 20213min
forlagskasse

Nå kan Tinns innbyggere være med og skape den nye kommunedelplanen for kultur, idrett og fysisk aktivitet

Tinn kommune skal lage ny kommunedelplan for kultur, idrett og fysisk aktivitet. Den blir styringsdokumentet for hva kommunen skal levere av tjenester innenfor kultur, idrett og fysisk aktivitet i perioden 2022-2031.

– Skal vi få en helhetlig plan som alle står bak, trenger vi innspill fra lag, foreninger og privatpersoner, sier kultursjef Marit Kvitne. Kvitne er ansvarlig for utarbeidelse av planen og ønsker å få informasjon om lag og foreningers planer i tiden framover. Det er også viktig at brukere av kultur- og idrettstilbudene signaliserer hva som er bra og hva som mangler med tilbudet i kommunen, fortsetter Kvitne.

Innspill kan gis på flere måter. Vi har satt opp innspillpostkasser utenfor Kiwi Rjukan Sentrum og Kiwi Tinn Austbygd. Det er laget en enkel digital undersøkelse hvor man kan legge inn sine meninger. Det blir også åpne innspillsmøter hvor alle kan komme; mandag 8. november i Atrå samfunnshus og tirsdag 9. november på Rjukanhuset. Begge steder kl. 18-20. Det er ingen påmelding.

Planprogrammet, som er selve malen for den endelige planen, ble vedtatt av Tinn kommunestyre 16. september. Nå skal ulike arbeidsgrupper og referansegrupper bidra til utformingen av det første utkastet som skal foreligge i januar.

Mer informasjon om planarbeidet finner man på Tinn kommunes hjemmeside, sier kultursjefen som minner om at frist for å gi innspill er 2. desember.

Kultur, idrett og fysisk aktivitet for alle er overordnet mål for planen.
Gjennomgående tema er folkehelse, inkludering og mangfold, barn og unge, samt frivillighet.

Planen skal beskrive hvordan Tinn kommune skal være en utviklingsaktør og tilrettelegger for samarbeidspartnere i organisasjoner og foreninger. Den skal gi grunnlaget for faglig og langsiktig planlegging innenfor kultur, idrett og fysisk aktivitet.

Aktivitetstilbudet i Tinn kommer fra lag, foreninger, enkeltpersoner og kommunen. Samspillet mellom kommune og frivillige organisasjoner er avgjørende for et godt tilbud.

Målet er at planen vedtas i kommunestyret før sommeren 2022 etter at alle formelle prosesser er gjennomført.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia