fbpx

Blå-blått nei til billigere sykehus

Radio Rjukan29. september 20162min

Storting-nei til gratis-sykehus
Helseminister Bent Høie og flertallet i Stortinget avslo i går Sp`s forslag om å tilby i Rjukan sykehus til Tinn kommune gratis.

– De som vil gi Rjukan sykehus i gave til Tinn kommune, sender i realiteten regningen for gaven til pasientene i Telemark, Sykehuset Telemark blir sittende med regningen, sa Høie, som la til at helseforetaket ikke kan gi bort gaver. Torgeir Michaelsen (Ap) foreslo å tilby sykehuset til kommunen for en lavere pris. Det avviste Høie, med henvisning til vedtak om at kommunen først ble tilbudt sykehuset.
KrFs Geir Jørgen Bekkevold varslet støtte til Ap`s forslag, mens SVs Torgeir Fylkesnes ville bare støtte Sp's forslag. Bård Hoksrud (Frp) advarte mot presedens.
– Sp vant valget i Tinn på å love bevaring av sykehuset, nå har de fått ordføreren, det ligner politisk kameraderi. Gir man bort sykehuset, går det utover pasientene Telemark. Det blir feil overfor andre steder med sykehus om Stortinget gir bort Rjukan.
Kjersti Toppe viste til at det fortsatt er spesialisthelsetjenester på Rjukan, og at helseforetaksloven sier at sykehus ikke kan selges uten Stortingets velsignelse. Hun viste også at det ikke sto noe om salg i Utviklingsplanen. Høie benektet at det er drift på sykehuset.
Forslaget til Sp falt mot partiets og SVs stemmer. Aps falt også.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia