fbpx

Birkeland gir seg som styreleder i lokalsykehusenes interesseforening

Radio Rjukan20. september 20172min
kommstyre-ordforer_169d

Bjørn Sverre Sæberg Birkeland trekker seg som styreleder i KIL på årsmøte 22. september. Han har ledet organisasjonen i 6 år, og ønsker nå å fratre, opplyser Kommunenes Interesseforening for Lokalsykehus (KIL) i en pressemelding.

Tinn kommune var initiativtaker til KIl i sin tid, og foreningen har fått vist viktigheten sin etterhvert som stadig flere lokalsykehus har måttet kjempe for sine tjenester og sin eksistens.
Når han takker nei  til gjenvalg som styreleder er ingen dramatikk i dette for KIL, heter det i pressemeldingen.
Selv mener han at en av medlemskommunene som fortsatt har et lokalsykehus å kjempe for, bør overta stafettpinnen som styreleder.
Det er Anne Marit Buer fra Odda som ligger an til å bli ny styreleder.

– Det er en markant leder seg gir seg. Birkeland har sterkt medvirket til at KIL har fått en nasjonal posisjon i Helse- og sykehuspolitikken, med sine mange kronikker og høringssvar til Stortingets Helse- og omsorgskomite, heter det i foreningens pressemelding.

Det er blitt tidkrevende å være leder i KIl de siste årene.
Styrelederen har også blitt invitert til flere nasjonale konferanser de siste årene, blant annet som foredragsholder i konferanser arrangert av Helse- og omsorgsdepartementet og Helsedirektoratet. 

– Jeg kommer fortsatt til å engasjere meg i helsepolitikk på nasjonalt nivå. Norge og Senterpartiet trenger meg, sier Birkeland i sakens anledning.
 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia