fbpx

Årets nyheter på Gausta

Radio Rjukan21. oktober 20213min
skigausta-skisenter

Gausta skisenter presenterer nå hva de har forberedt for den kommende vintersesongen, en sesong de skal prøve å ta inn det tapte etter halvannet år med koronarestriksjoner. Det er lagt opp til Nye offpiste-områder og satt opp en ny grillhytte ved Telemarksvingen.

For årets vintersesong er det lagt til rette for mer tilgjengelig offpiste i tilknytning til bakkene på skisenteret. Skogen er ryddet mellom Telemarksvingen og Sondreløypa, samt en skogsløype på motsatt side av Telemarksvingen. Det gir mulighet for lekne og morsomme turer i dyp snø, uten å forlate skianlegget.

I området rundt Telemarksvingen har det også kommet opp en ny grillhytte, som et godt supplement til de to grillhyttene vi allerede har i forbindelse med Telemarksvingen», heter det i nyheten på deres nettside.

Terrengparken i nederste delen av Hotellbakken er tilbake under årets vintersesong, og den samme bakken vil også få flere snøkanoner på venstresida sett ovenfra, for bedre snøforhold i hele bredden på løypa.

I tillegg kommer det ny dimbar LED-belysning i bakken, som gir bedre kjørelys under kveldskjøringene, samt det Gausta naturligvis betegner som bærekraftig og stemningsfull belysning på kvelden når bakken er stengt.

«Før sesongstart blir det planert og jevnet ut mellom Parkheisen til nedre del av Hovdestaulløypa, slik at det blir lettere for at også nybegynnere kan passere denne delen av bakken og heisen. Parkbakken blir dessuten bredere i øverste parti for bedre oversikt og flyt i parken.

I vinter kan de minste skientusiastene også få utfoldet seg i en minipark i «Lilleputt». Det er lagt til rette for kuler, små hopp og en liten rail.

En etterlengtet oppgradering på barnas mest brukte heis, Barnebåndet er at heisen nå får tak, noe som gjør heisen mer driftssikker også når det snør mye på Gausta.

Det fortelles også at det i vinter blir spesielle åpningstider for heiser og bakker i Vatnedalen, som vil være åpne alle dager i høysesongene jul, vinterferie og påske, men kun helger, det vil si fra fredag til søndag i ordinær sesong.

Før 31. oktober er det rabatt på sesongkort i Gaustaanlegget til årets sesong.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia