fbpx

Notodden-akuttmottak på plass 16 år etter

Radio Rjukan15. januar 20183min
leger-kirurger-operasjon_0d42

Mandag flyttet akutten på Notodden ned fra andre etasje til grunnplanet og inn i lokalene som ble bygget for akuttmottak i 2002. Den kommunale legevaktas behov for lokaler førte til utsettelse i 16 år.

– Jeg er oppriktig stolt av prosjektgruppa, de ansatte og alle i ledelsen som har gjort dette mulig. Vi har nå fått et hensiktsmessig akuttmottak rigget for framtida, sa prosjektleder Beate Våge Lia til Telen.

– Det er også en symbolverdi ved dette som forteller at vi står ved hva vi har lovet og at vi satser på Notodden som regionalt akuttsykehus, sa adm.dir. Tom Helge Rønning og fikk støtte av det både fra styreleder Per Anders Oksum i Sykehuset Telemark HF og fagdirektør Jan Frick i Helse Sør-Øst noen av de framtredende gjestene.

– Dette er viktig for sykehuset og jeg synes det ropes ulv, ulv for ofte. Jeg har som brukerkontakt i styret aldri opplevd at det har vært negative hendelser i forhold til sykehuset, sier Egil Rye Hytten, nå brukerrepresentant i Helse Sør-Øst.

Styreleder Per Anders Oksum i Sykehuset Telemark HF er krystallklar:
– Vi har sagt og vi mener at Notodden skal være et akuttsykehus. De forpliktelsene står vi ved, sier Oksum.

Fagdirektør Jan Frich i Helse Sør-Øst poengterer at de ser flyttingen av akuttmottaket til en bedre posisjon i sykehuset som en styrke til beste for pasientene, logistikk og pasientsikkerhet. – Dette gjør vi fordi arbeidet med pasientene selvsagt er essensielt. Notodden er et lite sykehus og det er ikke bare antall mennesker i sykehusets nedslagsfelt som er avgjørende. Ingen kan spå om hva nye regjeringer kan gjøre. Vi står fast på vår vurdering og gleder oss over et nytt, flott og tidsmessig mottak, sier Frich til avisa.

Hele saken i Telen

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia