fbpx

Advarer Vipps-brukere om meget godt laget svindel

Radio Rjukan31. mars 20172min
dnbsvindel_b044

DnB går nå ut og advarer om at frekke svindlere sender ut SMS-er på godt norsk med DnB som avsender, og i noen tilfeller legger de seg i samme meldingstråd på mobilen som autentiske beskjeder fra banken.

– Dette gjør svindelforsøket svært troverdig, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø til VG.
Han forklarer fenomenet der falske meldinger legger seg i samme meldingsmed funksjonalitet i mobilnettet, der navn og telefonnummer kan bli kapret.- Det er dessverre ingenting vi kan få gjort med dette, og det understreker viktigheten med å aldri gi fra seg personlig informasjon og passord, sier han.

Denne runder med svindelforsøk kommer i ny drakt, men bruker en etterhvert velkjent metode: å utgi seg for å være en troverdig kilde slik som en bank eller en offentlig etat, slik at du blir lurt til å gi bort personlig informasjon slik som passord og kredittkortnummer.

DNB har fått en rekke henvendelser fra sine kunder siden denne SMS'en begynte å dukke opp fredag formiddag. De har foreløpig ikke fått tilbakemelding om at noen har gått på så langt.

DNB vet foreløpig ikke hvor lenken i SMS'en leder.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia