Tinn hadde gleden av å toppe årets TV-innsamling hele innsamlingssøndagen og dagen etterpå, men tirsdag var Vinje tilbake på topp, etter at kommunen hadde fått overført sitt beløp. Dermed er Tinn på 2. plass i fylket.Innsamlingsgeneral i Tinn, Åshild Langeland, leder av Rjukan frivilligsentral, er litt skuffet, men tar det med godt humør.
Hun kan med selvsyn konstatere at Vinje nå ligger 1,99 kroner foran på lista over gjennomsnittlig gitt beløp per innbygger. Årsaken er at Vinje kommune har fått registrert sitt giverbeløp på 25.000 kroner som utgjør 7 kroner per innbygger. Den seine innbetalingen er årsaken til at Tinn nøt førsteplassen iløpet av innsamlingsdagen. Til sammenligning har Tinn kommunesbidrag som utgjør litt over 2 kroner per innbygger blitt innbetalt i forkant, og Tinn ligger dermed under 13.000 kroner bak i innsamlet beløp. Da ville Tinn igjen vært forbi. Det ergrer Langeland, som innrømmer at det er gått sport i å samle inn mest mulig på disse TV-innsamlingene.
– Ja, det er en viktg drivkraft i aksjonen det å samle inn så mye som mulig, og det er jo ergerlig å bli slått av Vinje igjen. De pleier å toppe, men vi har tross alt ikke vært bedre enn nummer tre tidligere, så det er bra uansett. Dessuten har jeg et lite håp. Vi er jo ikke ferdige. For bildet til Liv Solberg Andersen er ikke medregnet og det er per nå oppe i 6.000 kroner, og den auksjonen varer til 30. oltober, sier Langeland.
– Men 2 kroner per innbygger i Tinn, det er kanskje noe du må prøve å gjøre noe med til neste år, når mange kommuner gir både 7 og 10 som i Hjartdal?
– Det spørs om jeg må snakke med Steinar om det. To kroner per innbygger har vært så lenge jeg kan huske nå, så jeg skal ta en prat med ordfører, det lover jeg, sier Langeland.
– Og det er vel ennå mulig å gi bidrag til en av bøssene som er registert på Tinn? Å vippse nå går bare på nasjonalt resultat, men det er fortsatt mulig å gi lokalt?
– Ja, det er det. Også for de som ikke har gitt, eller angrer på at de ikke ga mer, ler langeland.
– Det er bare å gå inn på blimed.no og søke opp Tinn, og bidra med sitt eget valgfrie beløp, sier Langeland.
– Det er morsomt at det er så mange som har opprettet bøsser til innsamlingen, så det er nok å velge i. Og det er jo moro om vi klarer å samle inn mer, selv om vi får ta opp kampen med Vinje igjen neste år, det lover jeg, sier Langeland.
Inntil videre har Tinn samlet inn 61,54 kroner per innbygger, mens Vinje ligger med det kommunale beløpet på 63,53, litt under 13.000 foran Tinn kommune.