fbpx

Snø i flere dager på toppen

Radio Rjukan7. juni 20242min
gaustatoppen-foto-Ottar_lien (1)

Vi er gått inn i den første sommermåneden, men et lavtrykk fra Grønland sørger for at sommervarmen forsvant som dugg for sola. At det blir kalde dager i lavlandet betyr at det blir enda kaldere i fjellet og på Gaustatoppen blir det kuldegrader, viser oversikten fra Meteorologisk institutt.

Det falt snø på Gaustatoppen natt til torsdag, og da bare et melisdryss, men det kan bli mer de kommende dagene. Det er nemlig meldt sju dager med snø på Gaustatoppen, der det også er meldt vind.

Det er riktignok meldt vekslende vær, eller ustadig som det heter på barometerspråket, men de neste sju dagene er det meldt regn i lavlandet og snø på Gaustatoppen.

Det kan komme så mye som 40 centimeter snø, selv om det i slutten av perioden kan være sludd. I tillegg er det meldt endel vind, 7-8 sekundmeter.

Gaustabanen har åpnet for sesongen etter sitt årlige revisjonsvedlikehold lørdag 1. juni, og skal holde åpent hver dag nå åtte timer daglig. Men de hadde nok håpet på et bedre junivær.

Snøen som skal falle faller imidlertid bare på toppen. Det er ikke meldt snø på Skipsfjell eller Flistjønnskar, så det skal ikke være fare for snølagte veier over fjellovergangen inn og ut av Tinn.

Det er noen fjelloverganger i Norge som får meldt snøvær, men altså ikke i Tinn. Det er meldt en varmere værtype om en ukes tid, samtidig med at nedbøren skal gi seg, men det er alltid en viss usikkerhet med slike langtidsvarlser.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia