fbpx

Vurderer P-avgift

Radio Rjukan7. april 20242min
Fjellbussen+29

I påsken var det fullt på parkeringsplassen fordi så mange ville være med Krossobanen, til tross for at det er en stor parkeringsplass med betydelig kapasitet. Et hyggelig problem i regn og gråvær, og for styreleder Karin Rø i Krossobanen AS er det nytt at det skjer på vinteren.

– Det er nok først og fremst påsketurister og hyttefolk fra Gaustaområdet som ville gjøre noe annet på en regnværsdag, en alternativ aktivitet og fordi man har vært flinke med å lage aktivitet på Gvepseborg. Vi har ikke vært vant til at det blir fullt på parkeringsplassen unntatt i fellesferien, sier styreleder Rø, som forteller at utfordringen er flere.

– Vi har hatt ønsker om å gjøre noe med parkeringen i lengre tid. Foruten ønske om å få asfaltert mer, så er det bedre oppmerking, og vi har vurderer også å ta betalt for parkeringen, sier Rø, som viser til at det har vært tiltak som har gitt resultater på Stavsro, nedenfor stien til Gaustatoppen.

– Det er ting vi har spilt inn til kommunen. Dette er jo kommunens plass og eiendom, og egentlig er dette ikke noe Krossobanen som selskap har herredømme over, annet enn at vi har ønsker. Behovet er jo der. Vi har stor tro på at å bearbeide plassen som er der, for få utnytta den bedre, vil gi flere plasser. Da først og fremst om sommeren. Vinteren har flere utfordringer, med snørydding, sier Rø.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia