fbpx

Årets loppemarked ga rekord

Radio Rjukan20. september 20224min
loppemarked_e309

– Alle inntekter klubben har på sine aktiviteter går 100 prosent uavkortet tilbake til gode formål, lokalt, nasjonalt og internasjonalt, mens klubbdriften baseres på medlemmenes egne innbetalinger. Slik er det i hele Lions-systemet. Det er null kroner som går fra aktivitetene til administrasjon, understreker han.

Etter at Rjukan Lions Club dro igang med loppemarked igjen i 2014 har det blitt rjukanavdelingen av verdens største humanitære organisasjon sin største inntektskilde. Lions på Rjukan hadde loppemarked på sin agenda allerede da de ble stiftet for 51 år siden, men det ble tatt opp igjen da klubbmedlemmet John Ausland så muligheten i å benytte Ballonghallen i sommerhalvåret når det ikke var vinterlagring der.

Og siden har loppemarkedet vokst til ny rekord i år, og altså befestet inntektskilden som den største, selv etter tre års ufrivillig pause på grunn av koronapandemien.

– Ja, vi var litt spente, for vi måtte avlyse både i 2020 og 2021, og selv om det var suksess i 2019 visste vi ikke hva som hadde skjedd i markedet. Men det skulle vise seg at vi fikk inn mye bra saker, og selv om været var i overkant bra midthelga i august, så kom det nok folk til at det ble en solid rekord, sier klubbpresident Thor Einar Holmgard.

Han har nettopp vært med i klubbmøte der alle frivillige som har vært med på dugnaden i årets loppemarked har fått servert middag på Mathuset Eyde i Næringsparken.

– Den forrige rekorden var på noe over 152.000 kroner, og den slo vi godt år med 165.657,88, forteller Holmgard, og viser til at vippsinnbetalinger nå gjør at det ikke lenger er snakk om hele kroner i inntekter, forteller Holmgard.

– Vi må takke alle som ga varer til året loppemarked, og til Røde Kors Omsorg som stod for bevertningen, og ikke minst til alle som har gitt av sin tid for å få det til. I år hadde vi ekstra mange frivillige som var med og hjalp til, ikke minst hadde vi en meget ivrig gjeng fra Ukraina som bidro til at vi underveis lå langt foran skjema, sier Holmgard.

– Det er mye arbeid å lage et så stort loppemarked, og uten den hjelpen hadde det ikke gått å arrangere markedet. Vi må også takke John Ausland som stiller ballonghallen til disposisjon for oss både til loppeinnsamling og selve loppemarkedet. det hadde vi heller ikke klart oss uten, understreker Holmgard.

Han forteller at de har til vurdering om tidspunktet i midten av august er riktig, og har ikke gått ut med ny dato for loppemarkedet i 2023.

– Vi har mange medlemmer som har ferie i august, så det lager utvilsomt noen utfordringer for oss å arrangere andre helga i august, men derfor er det så godt å ha endel andre frivillige med også. Så vi skal evaluere om det kan være mulig å flytte noen uker. Når det er sagt er det også ingen tvil om at loppemarkedet er populært blant turistene som kommer til Rjukan, så det er ikke sikkert det er lurt å flytte det inn i september. Men vi skal ta en nøye vurdering på det, og komme tilbake til når det blir loppemarked i 2023, sier han.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia