fbpx

Top Gun: Maverick får kjempekritikker

Radio Rjukan26. mai 20223min
Top-Gun-Maverick-bilde-2 (1)

Tom Cruise er tilbake som Maverick i Top Gun! Onsdag har filmen verdenspremiere på Rjukan kino – 36 år etter at samme mann hadde stor suksess i Ridley Scotts avdøde bror Tony Scotts action-lovestory Top Gun. Det er grunn til å tro at det blir bra, siden det er Joseph Kosinski som regisserer. Han står bak kritikerroste storfilmer som Oblivion, Only the Brave og Tron.

Filmen der han får et forhold til den eldre Kelly McGillis har nok et noe annet plot denne gang, og det er Jennifer Connolly som har overtatt den kvinnelige hovedrollen.

Kinosjefen har fått sett filmen og er klar i sin tale.
– Dette er helt rått! Det er bare å glede seg! Det er en heftig film som jeg er ganske sikker på vil gå rett hjem, sier Robert Jenbergsen som har satt opp en rekke forestillinger av filmen, og regner med suksess.

– Dette er en storfilm, og jeg regner med at mange kjenner til originalen og vil komme for se denne. Tom Cruise leverer jo alltid, sier Jenbergsen om en av de man alltid kan regne med som bankers kassasuksess i Hollywood.

Tom Cruise er altså tilbake som den fryktløse jagerpiloten Pete «Maverick» Mitchell. Etter tretti år i tjeneste som toppilot i den amerikanske marinen, er Maverick akkurat der han ønsker å være. Han har takket nei til en karriere på bakken med høyere rang, til fordel for å sveve høyt og sprenge grenser som testpilot.

Når Maverick får i oppgave å trene en ny gruppe unge Top Gun-piloter for et spesialoppdrag, så møter han samtidig spøkelser fra fortiden. En av pilotene er nemlig Bradley Bradshaw (Miles Teller), sønn av Mavericks avdøde venn, Nick «Goose» Bradshaw. Maverick må nå konfrontere sin dypeste frykt, samtidig som han forbereder seg på et oppdrag som ingen pilot noensinne har sett maken til.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia