Danske Bank ikke har lykkes med å få nordmenn til å bruke Mobilepay, som er den store betalingsappen i Danmark, og vinneren av konkurransen om kundene er Vipps.
DNB lanserte Vipps som en ren vennebetalingstjeneste sommeren 2015. Danske Banks Mobilepay ble lansert i Norge senere på sommeren 2015. Nå i 2017 ble Vipps skilt ut som et eget selskap, etter at 107 banker har valgt å bli med, hvorav de fleste i Eika-Alliansen.
Mobilepay ble også etablert som eget selskap utenfor Danske Bank i år og inngikk avtale med Nordea og Gjensidige Bank. I forrige uke gikk Nordea ut av avtalen med Mobilepay og inngikk avtale med Vipps.
Mobilepay valgte da å legge ned virksomheten sin i Norge.
DNB er største eier med omtrent 52 prosent av aksjene i Vipps. Sparebank 1-alliansen eier 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Alliansen ti prosent og Sparebanken Møre én prosent.
Norske Vipps-brukere kan også takke Danske Bank for at de ikke betaler gebyr for å overføre penger gjennom Vipps. DNB forsøkte seg med et gebyr per overføring da Vipps ble lansert i mai 2015, men ble presset til å ta det bort da Mobilepay kom på markedet senere den sommeren – uten gebyrer.
Danske Banks Mobilepay har fått relativt stor utbredelse i butikkjeder i Danmark, hvor 55.000 butikker tar imot Mobilepay som betaling.
Det er mye mer utstrakt bruk av mobilbetaling i Danmark enn Norge. Her har Mobilepay vært etablert siden 2013, to år tidligere enn i Norge, sier Mellingsæter.