fbpx

Storveis lansering av Hydrantheltene

Radio Rjukan13. oktober 20244min
hydrantheltene (4)

Det ble en suksessfylt lansering av barneboka til Bjørn Iversen, Hydrantheltene i fyr og flamme» da han inviterte til lanseringsfest. Boka som forhåpentligvis er den første i en rekke med Iver og Helle har vært i støpeskjeen i tre år, og nå var det klart for lansering på Hydros gamle brannsatsjon som er en del av verdensarven – like ved fabrikkbrua.

Boka er skrevet av Frode Eie Larsen, som blant annet er kjent for bokserien om Tidsfikseren, mens Bjørn fra Rjukan står bak ide og konsept, og den er rikt illustrert av illustratøren Oscar Jansen, og målgruppa er barn i alle aldre, men spesielt rettet mot gruppa som er 4 – 8 år, og som lærer å lese.

Her hører du innslaget vi har sendt på radio: bjbok (1)

Konseptet går ut på at de to hovedpersonene, barna Helle og Iver, tar på seg magiske briller og dermed forteller hydrantene om hendelser og historier på Rjukan.

Telemark fylkeskommune med Telemark Utvikling i spissen og merkevaren Unesco har alle støttet prosjektet økonomisk, med bakgrunn i at Rjukan – Notodden Industriarv må appellere til yngre generasjoner.

Bjørn Iversen har sammen med Rjukan-entusiasten Christian Berthelsen startet opp forlaget Telemark Stories AS, og det er de som står bak utgivelsen, som er trykket i Telemark med Svanemerke for miljøsertifisering.

Boka skal oversettes til både kvensk, samisk og trykkes med blindeskrift. Forhåndssalget på Norli nettbokhandel har vist svært gode takter, og mer e ri ermet om det blir suksess.
Lanseringa av den første boka lørdag 5.oktober ved gamle brannstasjonen på Rjukan ble en fest, med sirener, blålys og mannskaper fra Tinn brannstasjon være tilstede.

Tilstede var hovedpersonene også, og Bjørn Iversen signerte bøker til den store gullmedalje, mens barn fikk prøve seg som brannkonstabler – både med spyle med brannslange og slukke en liten brann med brannslukkingsapparat, mens maskoten Bjørnis underholdt og sørget for overraskelser til barna.

mange møtte opp, og en stor kake sørget for at det ble mye kake til alle, og tidligere kultursjef Øystein Haugan husket å minen alle på at det også tilfeldigvis var Bjørn Iversens 50-årsdag, noe som umiddelbart førte til spontan bursdagssang.

Ordfører Kathrine Haatvedt holdt tale, og Fylkets verdensarv-koordnator Juliana Strogan skrøt av Bjørn arbeid med verdensarven, og kjøpte selv flere eksemplarer av den rykende ferske boka.

Etter at lanseringen var ferdig dro lanseringsteamet rett opp til Høstmessa for Gaustaområdet, der suksessen ble gjentatt. Totalt ble det solgt mer enn 160 bøker på lanseringsdagen, og med forhåndssalget har boka allerede passert 500 eksemplarer, og det er ikke lenge før man må bestille et nytt opplag.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia