fbpx

Klar for plateslipp på Rjukan

Radio Rjukan12. oktober 20245min
Terje+Halmrast+-+Strawrest+29

Han er kjent som sjefen i fjellsurfbandet Monalia, rjukangutten Terje Halmrast, som nå går solo i sitt nye prosjeket, Strawrest. Denne fredagen slipper han sin første singel, og holder slippfest på Rjukan.

– Den første singelen heter «Time To Go Inside». En låt som sier adjø til sommeren, og hilser velkommen til høsten og mørketida velkommen, sier Terje som nå har bodd tre år på Rjukan etter at han flyttet tilbake til sin barndoms dal etter koronapandemien.

– Det er en låt med ispedd varme, akustiske gitarer og deilige, drømmende analoge synther, og med et mer akustisk preg enn Monalia, mener han, og forteller at det ikke er slutt for Monalia.

Bandet har en pause som følge av at bandmedlemmet og trommeslager Vegar Eriksfallet fikk alvorlige helseplager, og var tvunget til å ta en lang pause fra musikken. Da oppstod det et musikalsk tomrom i Terje Halmrast. Bandprosjektet, som han hadde brukt en stor del av de siste 15 årene sine på, stod nå helt stille.

– Først syntes jeg det bare var godt med en pause fra noe som jeg hadde brukt så stor del av livet mitt på. Plutselig ble det masse tid til å bruke på andre ting jeg hadde lyst til. Men utover høsten ble savnet sterkere, og trangen til å gå i studio og spille inn nytt materiale meldte seg. Jeg hadde en ganske god samling av låter som ikke hadde blitt Monalia-låter, og som var for viktige for meg til å gå i glemmeboka.

– På den andre siden, kjente jeg også på et stort behov for å gjøre ting på min måte, uten å være avhengig av de andre bandmedlemmenes ønsker og meninger. Det var jo sånn det hele starta med Monalia for meg. Jeg holdt på 7 år aleine, noe som kulminerte med innspilling av Monalias debut-EP, «Waited All To Long», sammen med Morten Øby som produsent og musiker på skiva, sier Halmrast.

– Det kjentes derfor helt naturlig for meg å ta kontakt med Morten igjen. Jeg sendte han noen akustiske låtforslag, og booket deretter studiotid. Kom inn i studio med en sterk bevissthet om at denne gang skulle sounden være mye mer akustisk enn den hadde vært med Monalia. jeg ønsket det også helt fri fra gitar-effekter, og på den måten skape en god motvekt til det vi hadde gjort i Monalia, forteller Halmrast.

Men det skulle vise seg at ting tok en helt ny, uventet retning i studio. Det tok ikke så lang tid før produsent Øby begynte å eksperimentere med å tilføre gamle, analoge synther til det akustiske lydbildet. Dette viste seg å fungere overraskende godt sammen med de akustiske gitarene, så de bare fortsatte i den retningen.

Han planlegger å lage et album til slutt, og slippe flere singler også før det presenteres. Så blir det i starten fokus på singler for å få på en måte gjøre prosjektet litt kjent da.

– Det er litt vanskelig å få folk til å høre på et helt album, i hvert fall ikke i forhold til en artist de aldri har hørt på før. Det slippes så ekstremt mye musikk hver eneste uke.

Men nå spres låta der ute, og det skjer med hjelp fra England.

– Jeg bruker et britisk promobyrå, som hjelper meg mye, for å kunne nå et større publikum. men først er det slippfest hos mine venner på Brenn & Brygg her på Rjukan med lokal DJ på lørdag kveld fra kl. 19. Det gleder jeg meg veldig til, avslutter Terje Halmrast.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia