fbpx

Norges Oscar-håp på kino: Armand

Radio Rjukan29. september 20242min
Armand-bilde-3 (1)

Ting tyder på at Norge har fått enda en filmregissør i stjerneklassen, og Halfdan Ullmann Tøndel måtte vel bli filmskaper! Han er sønn av Linn Ullmann, og selveste Liv Ullmann er debutregissørens mormor og en av tidenes største filmregissører Ingmar Bergman er morfar.

«Armand» er en idérik, intens og lattervekkende film som holder publikum på kanten av setet med uforglemmelige scener og et klasserom som vil være gjenkjennelig for de aller fleste. Halfdan Ullmann Tøndels drama tok filmfestivalen i Cannes med storm. Renate Reinsve, som vi husker fra suksessrike Oscar-nominerte «Verdens verste menneske» er blitt hyllet av kritikerne for sin beste rolle noensinne, og Tøndel stakk av med den høythengende prisen Camera D’or for beste debutant – simpelthen en norsk filmsensasjon!

I Armand blir Elisabeth (Renate Reinsve) kalt inn til et hastemøte med skolen. En ung lærer forteller at hennes seks år gamle sønn Armand er anklaget for noe, men hun vil ikke fortelle hva. Elisabeth forlanger å få kortene på bordet, og diplomatiet må rykke inn, i form av en keitete rektor og en politisk korrekt helsesøster. Snart er også et annet foreldrepar en del av et mildt sagt uforutsigbart møte, hvor forsøket på en diplomatisk samtale spinner helt ut av skolens kontroll.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia