Du har kanskje sett at Bjørn Berges redningstjenestes Falck-bil har blitt omprofilert til Redgo. Det er over ett år siden Falcks redningstjeneste ble overtatt av Gjensidige Mobility Group. De kjøpte opp Falck Redning AS fra det danske Falck konsernet, som for endel år siden kjøpte det som var kjent som Falken redningstjeneste i Norge. Som et resultat av dette, ble navnet endret til Redgo Norway AS. Falck eksisterer fortsatt men ikke lenger redningstjeneste langs veien, men de har valgt å fokusere på andre forretningsområder; Falck Helse og Falck Global Assistance er ikke berørt.
Det har tatt litt tid før omprofileringen har vært på plass over hele Norden, for det er 600 redningssteder som er tilknyttet tjenesten, med over 70 års tjeneste i arbeidet med å berge mennesker og deres kjøretøy.
– Ja, det stemmer – nå står det REDGO på på den store bilen. Det er endel som har stussa på det. Det er fordi Falck her i Norge er solgt. Det er jo Gjensidige forsikring som tår bak som ny eier utifra strategisk hensyn, fordi at Viking i størsteparten er eid av IF Forsikring. Slik har du det gående igjen hele veien at det nå er koblet mot forsikringsselskap, forteller Bjørn Berge som er den som driver alle redningstjenestene i Tinn.
– For oss så spiller ikke dette noen stor rolle, for vi kjører jo i alt som er, og har mye direkte jobber. Men i hvert fall så er det ingen forandring på verken tjenesten, eller noen ting for forbrukeren i det hele tatt. Det er det samme som folka, og vi representerer, som før, både Viking, NAF og det som er REDGO nå. Men folk stusser litt på det REDGO-navnet, og det kan jeg jo være enig i, at det synes jeg var litt rart og tungt navn.
– Ja, har dere enda flere tjenester?
– Jaja, vi har utgangspunktet en del andre ting også, men alt kommer jo innafor de samme paraplyene. Vi har jo noen sånne organisasjoner blant annet på tungbil. Noen sånne breakdown-service og andre ting. Men for oss så går det jo i det samme, men på storbil er jo oppdragene større og mer krevende, som det vi hadde oppe i Tessungdalen nå med den traileren som stod fast. Så det er et stort nett av samarbeidspartnere utover hele. Jeg husker ikke hvor mange organisasjoner som egentlig er tilsluttet, men det er utrolig mange, sier Berge, som forteller at alle tjenesten søker seg til samarbeidspartnere i de ulike landene.
–Fordi, de utenlandske selskapene søker seg jo samarbeidspartnere her. men vi pleier jo å få meldingene over de vanlige kanalene, stort sett, forteller han.I Danmark heter tjenesten fortsatt Falck, og vil fortsette med det.
– Nei for Danmark er fortsatt Falck. Det er utspringet. Falck i Danmark, kjøpte jo Falken i Norge og gjorde dem til et selskap i konsernet for en god del år tilbake. Det danske selskapet skal fortsette å hete Falck. I Danmark fortsetter de som før for de har mye annet i tjenestene, og de kjører en rekke utrykningstjeneste, ambulanse og brann, sier Berge.
Ifølge selskapet vil kundene ikke oppleve endringer i hvordan de driver virksomheten, men fremover, er mål å tilby markedet et bredt utvalg av flere bilrelaterte tjenester.